Hjemmelavet vaniljeessens

Hjemmelavet vaniljeessens

5 min
1  Portioner
Profile picture for user Thomas Tranegaard Nielsen
Thomas Tranegaard Nielsen
Redaktion
✅Vidste du, at du helt selv kan kreere en lækker vaniljeessens, som du kan bruge i det søde køkken? ✅Fyld vaniljestænger på glas med låg, og hæld vodka på.
Om opskriften
Beskrivelse

Vidste du, at du helt selv kan kreere en lækker vaniljeessens? Fyld dine nye som gamle vaniljestænger på glas med låg, og hæld alkohol på. Herefter kræver dog lidt ventetid - men så får du også den dejligste vaniljeessens, som du kan bruge i det søde køkken.  

Jeg har en rom stående, som jeg altid putter brugte vaniljestænger i - og nu efter 4 år, hvor det har trukket smagen ud af stængerne, smager det himmelsk. 

En hjemmelavet vaniljeessens er samtidig praktisk at have i et køkken, hvor der ryger en kage igennem ovnen fra tid til anden 😉 Her får du samtidig en genial idé til en original værtsgave. 

Ingredienser
  Vaniljestang
  Alkohol (Vodka eller rom)
Vejledning

Det er vigtigt at det glas der bruges kan lukkes helt tæt. Det kunne f.eks. være et sylteglas, marmeladeglas, sennepsglas, alkoholflaske eller lignende. 

Sørg for at din beholder (og låget) er vasket grundigt inden brug.

Tag et par vaniljestænger, flæk dem skær dem i stykker, så de passer i dit glas. Hvis du har gemt nogen, efter du har bagt, kan du også bruge dem. 

Kom vaniljestængerne i glasset og hæld alkohol på til de er helt dækket. Så er du sikker på, at de ikke begynder at rådne. 

Lad blandingen stå i omkring 14 dage, før du begynder at bruge af det. 

Hvis du kun bruger stænger (uden korn), så tager det 4-6 måneder før den bliver god.

Du kan til enhver tid hælde mere alkohol og vaniljestænger i. 

Jeg skraber jo typisk vaniljekorn ud af mine stænger og kommer stængerne i flasken, så det er en løbende proces hvor jeg får mest mulig ud af mine råvarer.

Derfor bruger jeg også romslatter som jeg fylder på med.

Hjemmelavet vaniljeessens

Om forfatteren
Profile picture for user Thomas Tranegaard Nielsen
Thomas Tranegaard Nielsen
Redaktion
Bio
Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært på GastroFun Premium og en del af redaktionen her på siden, og så er han med i MasterChef 21.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier