Hjemmelavet sandwich-is

Hjemmelavet sandwich-is

1 t
40 min
10  stk.
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør

Vores udgave af den lækre klassiker, Sandwich-is. 🍨 BestĂĄr af to runde kakaokiksebunde med en lækker, hjemmelavet is inden i.🍦✅  

Om opskriften
Beskrivelse

Vores udgave af den lækre klassiker, Sandwich-is, består af to runde kakaokiksebunde med en lækker, hjemmelavet is inden i. 

Ingredienser
280 g Brun farin
100 g Smør (smeltet)
2 Æg
2 tsk Vaniljesukker
1⁄4 tsk Salt (fint)
1⁄2 tsk Bagepulver
100 g Kakao pulver
250 g Hvedemel
4 Pasteuserede æggeblommer
4 spsk Flormelis
1 Vaniljestang (kornene (kan evt. erstattes af 2 tsk. vanillesukker).)
1⁄2 l Piskefløde
Vejledning

Kiks:

Bland først de tørre ingredienser.

Hæld alt i røremaskines skål og rør dejen sammen. Alternativt kan du bruge en almindelig elpisker - brug dejkrogene.

Når dejen er sammenhængende, tages den op af skålen og æltes sammen i hånden til en fast klump. Tilsæt en smule vand, hvis den er svær at samle. Stil gerne dejen køligt en times tid.

Rul dejen ud i cirka 2 millimeters tykkelse med en kagerulle. Stik den ud til runde kager med en udstikkerform eller et glas (her er brugt en form på cirka 7,5 cm i diameter). Prik eventuelt et fint mønster med en spisepind eller en anden spids genstand.

Kiksene bages cirka 10 min. ved 200°C (hold øje med at kanterne ikke bliver sorte).

Efter afkøling lægges de i fryseren, så de er kolde, når isen kommer imellem.

 

Is:

Du kan lave isen pĂĄ to mĂĄder, nemlig med eller uden ismaskine:

 

Med ismaskine:

Bland alle ingredienserne i en skĂĄl.

Hæld blandingen i ismaskinen og start den.

Kør til isen er færdig/ismaskinen stopper.

 

Uden ismaskine:

Pisk fløden til flødeskum.

Vend æggeblommer, vanilje og flormelis i.

Hæld isen i en form og sæt den i fryseren.

 

Sammenlægning af kiksene:

Når kiksene skal lægges sammen, kan det gøres på to forskellige måder:

1. Isen hældes i en form, cirka 2 centimeter høj. Når isen er halvfrossen og fast, udstikkes den med samme form som kiksene, hvorefter stykket lægges imellem de to kiks og tilbage i fryseren.

2. En klat halvfrossen is lægges på en kiks, og de to kiks klemmes sammen. Det bliver pænest, hvis man venter med at skrabe/skære overskydende is væk, til sandwichen har været i fryseren, og isen er helt frosset.

Det er vigtigt, at issandwichene ikke bliver mast, når de bliver lagt i fryseren. Da isen ikke er helt frossen endnu, kan man let få mast/trykket isen ud af dem. Når først de er helt frosne, kan de dog let stables i en kasse.

Noter
Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.

Sociale medier