Hjemmelavet rødkål

Hjemmelavet rødkål

10 min
1 t
2  Portioner
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør

En virkelig lækker version af den klassiske, danske gammeldags rødkål.😍

Med sin perfekte kombination af sødme og surhed er denne rødkål virkelig værd at prøve. Kålen er mør, men har stadig en smule bid, hvilket gør den langt mere velsmagende end de lettere udkogte versioner, du kan købe på glas.

Om opskriften
Beskrivelse

En virkelig lækker version af den klassiske, danske gammeldags rødkål.

Med sin perfekte kombination af sødme og surhed er denne rødkål virkelig værd at prøve.

Kålen er mør, men har stadig en smule bid, hvilket gør den langt mere velsmagende end de lettere udkogte versioner, du kan købe på glas.

Ingredienser
250 g Rødkål
15 g Smør
2 spsk Eddike
2 spsk Vand
2 tsk Sukker
  Krydderier (salt og peber)
Vejledning

Snit rødkålen fint.

Opvarm en gryde og smelt smørret.

Sauter kålen i smørret.

Når kålen er faldet lidt sammen, tilsættes eddiken. 

Kog rødkålen ved kraftig varme i nogle minutter uden låg.

Tilsæt vand og salt og læg låg på gryden.

Lad kålen småkoge i cirka 1 time. 

Smag til med sukker, peber og evt. mere salt.

Hjemmelavet rødkål

Noter

Har du andefedt på lager, kan du bruge det til sautering af kålen i stedet for smør.

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier