Hjemmelavet pizza

Hjemmelavet pizza

3 t, 40 min
4 min
6  pizzaer
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
✅En nem hjemmelavet pizza. 🍕Selvom den har sine rødder i Middelhavsområdet, så er pizza alligevel en af danskernes klare favoritter, når det kommer til aftensmaden. ✅Om den bestilles udefra eller laves på en købe- eller hjemmelavet bund.
Om opskriften
Beskrivelse

En nem hjemmelavet pizza.

Selvom den har sine rødder i Middelhavsområdet (der hersker lidt tvivl om, hvorvidt den rent faktisk stammer fra Italien, Grækenland eller Tyrkiet), så er pizzaen alligevel en af danskernes klare favoritter, når det kommer til aftensmaden. Om den bestilles udefra eller laves på en købe- eller hjemmelavet dej, så er pizza bare en hurtig og nem løsning, der ofte kan tilgodese alle familiemedlemmers præferencer - og det er netop noget af det helt geniale ved pizzaen.

Derfor kan man også sagtens forstå, at pizzaen er blevet en nærmest folkekær klassiker på tværs af landegrænserne. En pizza kan med forholdsvis få justeringer tilpasses de enkelte landes køkkener, så alle kan være med.

Jeg bagte vores pizzaer på bagestål, men du kan også bruge en pizzasten - eller nøjes med en almindelig bageplade alene. I så fald er fremgangsmetoden den samme. Forbered dig på at få fyret godt op for ovnen - og lad os så komme i gang!

Ingredienser
Pizzadej
1⁄4 pk Gær
4 dl Vand (kropstemperatur - 37 grader)
1 spsk Sukker
1 spsk Salt
1 dl Olie
  Hvedemel (600-700 gram)
Vejledning
  1. Find en stor skĂĄl.
  2. Kom alle ingredienser heri og rør sammen. Du kan også vælge at røre det sammen på røremaskine for nemhedens skyld.
  3. Dæk skålen til med et klæde.
  4. Lad dejen hæve i 3 timer.
  5. Del den hævede dej i 6 stykker.
  6. Form de 6 stykker dej til boller.
  7. Lad bollerne hæve i 30 minutter.
  8. Sæt straks dit bagestål i ovnen og tænd ovnen på maksimal varme. Når vi laver pizza, er høje temperaturer alfa og omega.
  9. Bagestålet skal opvarmes i ovnen i en halv times tid, og i mellemtiden hopper du videre til næste punkt.
  10. Nu skal der formes pizzaer! Den nemmeste metode er den, hvor du former pizzadejen med en kagerulle, sĂĄ den fĂĄr du her.
  11. Tag én af de 6 boller og læg den på et ark bagepapir.
  12. Tryk bollen flad.
  13. Tag din kagerulle - jeg brugte Ă©n uden hĂĄndtag i enderne.
  14. Placér kagerullen på midten af dejen.
  15. Placér begge hænder fladt og ved siden af hinanden ovenpå midten af kagerullen.
  16. Rul fremad, væk fra kroppen.
  17. Placér igen kagerullen midt på dejen.
  18. Rul tilbage, ind mod kroppen.
  19. Vend dejen og gentag: Rul først frem, derefter tilbage.
  20. Sådan bliver du ved, indtil du har en forholdsvist rund og flad pizzadej. Pizzaen kan ikke blive helt rund med denne metode, men det er som sagt den nemmeste. Lad os bare sige, at pizzaen får et lækkert rustikt look, og det er jo også så moderne, har jeg hørt :-)
  21. Gentag processen med de resterende dejboller - brug et ark bagepapir til hver pizza.
  22. Fordel tomatsauce pĂĄ hver pizza. Jeg brugte bare passata fra glas.
  23. Kom dit favoritfyld på pizzaerne. Min personlige favorit er grøn pesto i sporadiske "klatter" (for eksempel denne), lunser af bøfmozarella efterfuldt af skiver af serranoskinke (typisk 2-3 skiver), friskrevet parmesan og til sidst revet mozarella. Jeg ved godt, at italienerne først kommer deres parmaskinke på, efter pizzaen har været i ovnen, men jeg foretrækker at have min skinke på pizzaen inden den bages, da den så bliver lidt sprød.
  24. Flyt bagepapiret med pizzaen over på det brandvarme bagestål inde i din ovn. Jeg brugte en pizzaspatel, men det kan sagtens lade sig gøre at "vippe" pizzaen ind sammen med bagepapiret.
  25. Lad fortsat ovnen køre på fuld knald.
  26. Bag pizzaen i 4 minutter.
  27. Tag den færdige pizza ud af ovnen. Her vippede jeg pizzaen op fra bagestålet ved hjælp af min pizzaspatel, så jeg lige kunne få fat i bagepapiret med fingrene og hurtigt trække pizzaen ud af ovnen.
  28. Bag de resterende pizzaer.
  29. Servér!

Hjemmelavet pizza

Noter

Hvis alle 6 pizzaer ikke skal spises med det samme, kan du undlade at komme fyld på de pågældende pizzaer. Du nøjes bare med at komme tomatsauce/passata på pizzadejen, bager den i 2 minutter og lader den afkøle. Derefter pakker du pizzaen ind i bagepapir med en elastik rundt om og kommer den i fryseren. Sådan gør vi altid, så vi i en travl hverdag kun lige mangler at tilføje vores toppings. På den måde spiser vi godt alle dage, også på ekstratravle hverdage :-)



Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.


Sociale medier