x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Hjemmelavet pitabrød

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 13. august 2018

Bag dine egne pitabrød med denne nemme og lækre opskrift.

Dejen kan også bruges til hjemmelavede pizzaer.


Hjemmelavet pitabrød

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Aftensmad, Bagning, Brød
Forb. tid: 1 time 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 10 stk.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 25 gram Gær svarer til 1/2 pakke
  • 5 deciliter Vand lunkent
  • 1 spsk. Groft salt
  • 0.5 deciliter Olie
  • 800 gram Hvedemel Tipo 00

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i lunkent vand.
    Rør 400 gram af melet ud i vandet - brug meget gerne en røremaskine.
    Tilsæt nu saltet. Rør godt.
    Tilsæt hovedparten af det resterende mel - hold altid lidt tilbage, da mængden af mel, dejen kan optage, vil variere fra gang til gang.
    Tilsæt olien og ælt dejen glat og smidig. 
    Lad dejen hæve i minimum 60 minutter under en badehætte eller et fugtigt viskestykke. 
    Efter endt hævning vendes dejen ud på et meldrysset bord og deles i 10 kugler.
    Rul bollerne ud til pitabrød med en kagerulle. Dejstykkerne skal have en diameter på 10-12 centimer.
    Varm ovnen op til 275-300 grader varmluft (eller så varm, den kan blive). 
    Når ovnen er varm, bages pitabrødene i ovnen på et bagestål.
    Bag dem i cirka 6-8 minutter. De skal være gyldne og let hævet op i midten, men må ikke få for meget. Bliver de for hårde, er de svære at fylde.
    Lad de færdige pitabrød afkøle let på en bagerist.

Noter

Tip: Dejen kan uden problemer hæve i op til 12 timer. Skal den hæve så længe, inden du skal bruge den, skal den dog stå på køl under hævningen.
Bagestålet kan købes her.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.