Hjemmelavet pitabrød

Hjemmelavet pitabrød

15 min
10  stk.
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Lækre, luftige pitabrød der kan fyldes med alverdens ting og sager. Pitabrød med fyld er for længst blevet en klassiker i de danske køkkener, hvor særligt de er populære som nem og hurtig aftensmad.
Om opskriften
Beskrivelse

Lækre, luftige pitabrød der kan fyldes med alverdens ting og sager.

Pitabrød med fyld er for længst blevet en klassiker i de danske køkkener, hvor særligt de færdigkøbte af slagsen er populære som nem og hurtig aftensmad. I de senere år er butikkernes udvalg desuden blevet beriget med frosne pitabrød, og skønt disse er en del bedre end de vakuumpakkede fra brødhylderne, er der intet, der slår de hjemmebagte pitabrød.

Prøv vores opskrift næste gang, der står pita på menuen - vi garanterer dig, at du ikke bliver skuffet! 

Ingredienser
3 g Gær
8 dl Vand (lunkent)
3 g Groft salt
1 dl Olivenolie
1200 g Tipo 00 (eller alm. hvedemel - hold lidt mel tilbage.)
  Olivenolie (til at smøre dejen)
Vejledning

Smuldr gæren i et stort dejfad eller røreskål. 

Tilsæt vand og salt og rør gæren ud heri.

Kom cirka halvdelen af melet i dejen og rør, til den er glat.

Tilsæt resten af melet lidt efter lidt, til dejen er smidig og glat.

Tilsæt olien og ælt dejen glat og smidig. 

Smør dejens overflade med olie og lad den hæve i cirka 60 minutter under en badehætte eller et fugtigt viskestykke. 

Efter endt hævning vendes dejen ud på et meldrysset bord og deles i 10-16 kugler, afhængig af størrelse. 

Lad dejkuglerne hæve under et fugtigt klæde i 1-4 timer. Hævetiden afhænger omgivelsernes temperatur, så kig til dejen løbende.  

Når bollerne har efterhævet, rulles de ud til pitabrød med en diameter på 10-12 centimeter (brug en kagerulle). 

Varm ovnen op til 275-300 grader varmluft (eller så varm, den kan blive). 

Når ovnen er varm, bages pitabrødene i ovnen på et bagestål.

Bag dem i cirka 5-7 minutter. De skal være gyldne og let hævet op i midten, men må ikke få for meget. Bliver de for hårde, er de svære at fylde.

Lad de færdige pitabrød afkøle let på en bagerist.

Hjemmelavet pitabrød

Noter

Vil du have en grovere og mere fiberrig pita, så erstat 1/3 af hvedemelet med grahamsmel eller en anden grov melsort. Dejen må ikke blive for tør, da det grove mel suger mere væske end det fine. 

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier