x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Hjemmelavet pasta med safran

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 2. juli 2018

Hjemmelavet pasta smager fantastisk og er ikke så svært at lave som man skulle tro.

Her har vi en udførlig guide til hvordan du laver din egen pasta uden brug af pastamaskine eller røremaskine.  


Se en teaser til vores video hvor vi laver pasta her:

GastroFun PREMIUM kan du selvfølgelig se hele videoen. Har du ikke adgang endnu, kan du tilmelde dig her


Hjemmelavet pasta med safran

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Pasta
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 4 minutter
Antal: 2 Portioner
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 2 stk. Æg Gå ikke ned på kvaliteten af æg til pasta.
  • 200 gram Tipo 00 Beregn lidt ekstra mel til udrulningen
  • 0.5 gram Safran Kan sagtens undlades
  • Salt Til kogevandet

Sådan gør du

  • Jeg forsøgte mig med at komme safran ind i pastaen i den her opskrift. En anden gang tror jeg at jeg vil udbløde min safran og bruge safranvandet til dejen.
    Start med at hælde melet ud på køkkenbordet og lav et hul i midten af det.
    Hjemmelavet pasta
    Slå dine æg ud i midten af melet og drys safran udover.
    Hjemmelavet pasta
    Pisk æggene forsigtigt sammen med en gaffel. Skub lidt af melet ind i dem med den ene hånd, imens den anden hånd pisker æg og mel sammen. 
    Hjemmelavet pasta
    Når det ikke er muligt at piske mere mel ind i æggene med gaflen, så brug hænderne til at samle dejen. 
    Når dejen er samlet, æltes dejen godt igennem med hænderne. Brug håndroden til at folde dejen ind over sig selv indtil dejen har en glat overflade, når man spænder dejen op. Dette kan godt tage lidt tid, men det er hele arbejdet værd.
    Hjemmelavet pasta
    Lad dejen hvile i 30 minutter pakket i en pose eller ind i film. Jeg plejer at lade den ligge på køkkenbordet og har en badehætte placeret rundt om dejen.
    Når dejen har hvilet, rulles den ud på et meldrysset bord. Der skal bruges rigeligt med mel - meget mere end man regner med. 
    Rul dejen så tyndt som muligt med en kagerulle.
    Hjemmelavet pasta
    Når dejen ikke kan blive tyndere, prøv så at rulle dejen op på din kagerulle, der drysset godt med mel. Rul din kagerulle et par gange hen over bordet, mens du let trykker på kagerullen. 
    Rul dejen af kagerullen og derefter giv den en tur mere, hvis du gerne vil have dejen en gang tyndere.
    Drys dejen med rigeligt mel og fold den sammen.
    Hjemmelavet pasta
    Så er det super nemt at skære tynde pastastykker ud på langs af dem.
    Hvis pastaen ikke skal bruges med det samme, så hæng det til tørre. Enten på et pastastativ eller på en bagerist.
    Hjemmelavet pasta
    Hjemmelavet pasta
    Bring en gryde med vand og salt i kog. Når vandet koger kommes pastaen i. 
    Kog pastaen i 4 min og dræn den.
    Pastaen er klar til servering.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.