Hjemmelavet pasta med æggeblommer

Hjemmelavet pasta med æggeblommer

50 min
4 min
3  personer
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
✅Hjemme hos os elsker vi 🍝hjemmelavet pasta ✅Mange ting spiller ind på hvad man laver tit, men når min snart 4 årige datter Karen elsker at være med i køkkenet når jeg laver pizza eller pasta - så kommer det på menuen ret ofte.
Om opskriften
Beskrivelse

Hjemme hos os elsker vi hjemmelavet pasta. 

Mange ting spiller ind på hvad man laver tit, men når min snart 4 årige datter Karen elsker at være med i køkkenet når jeg laver pizza eller pasta - så kommer det på menuen ret ofte.

Normalt laver jeg pasta uden en pastamaskine, men efter at Karen elsker at dreje på vores pastamaskine, bruger vi den selvfølgelig den.

Jeg foretrækker min pasta som en fettuccine, men med fare for at gentage mig selv, så spiser Karen mere pasta når de er tyndtskåret (som nudler), så derfor laver jeg typisk min pasta på den måde.

Min grundopskrift på pasta er typisk 100 gram (eller én håndfuld) mel til 1 æg og en smule salt. 

Så det ender typisk med at være 3 æg, 300 gram mel og 1 knivspids salt i vores madlavning.

Da jeg en dag på Instagram læste at en italiensk restaurant i København laver pasta med kun æggeblommerne (og mange endda), var jeg nød til at prøve det.

Der skulle bruges imponerende 10 æggeblommer til 250 gram mel - så det består denne opskrift af.

Hjemmelavet pasta med æggeblommer


Se en teaser til vores video hvor vi laver pasta her:

I GastroFun PREMIUM kan du selvfølgelig se hele videoen. Har du ikke adgang endnu, kan du tilmelde dig her

Ingredienser
250 g Tipo 00 (eller durum eller semolinamel)
10 Æggeblommer
1 knsp Salt
Vejledning

Jeg lavede min pasta på min røremaskine, men du kan sagtens ælte den i hånden.

Kom melet og salten i din røreskål og sæt den i gang med at køre.

Tilsæt 2 æggeblommer ad gangen og fortsæt med at røre.

Tilsæt løbende 2 æggeblommer indtil det er rørt helt sammen til en dej.

Det tager let 7-12 minutter.

Så skal dejen hvile i 30 minutter. Jeg gør det typisk på køl efter at have pakket dejen ind i folie eller i en pose.

Tag den ud af køleskabet og drys mel på dit køkkenbord.

Del dejen i 4-6 stykker (afhængig af hvor meget du kan arbejde med selv ad gangen).

Find en kagerulle og rul dit stykke lidt tyndere, sĂĄ det kan komme igennem din pastamaskine.

Jeg synes den her proces er lettere nĂĄr man er to - sĂĄ kan den ene rulle og den anden kan holde pastadejen.

NĂĄr den kommer igennem, bliver den tyndere og tyndere og du har til sidst en lasagneplade.

Nu kan du skære dejen i strimler i tykkelse efter eget valg med en kniv, eller vælge at bruge skæreren der er med i pastamaskinen. Jeg anbefaler selvfølgelig det sidste.

Når du kører din pasta igennem den til sidst, så er det vigtigt at du drysser mel over den færdige klump, ellers vil den klistre sammen og hele dit arbejde er spildt. 

Kog det i rigeligt saltet vand i 3-4 minutter - sørg for at vandet spilkoger når du kommer pastaen deri.

Server straks.

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.


Sociale medier