Hjemmelavet nuggets (kalkun)

Hjemmelavet nuggets (kalkun)

10 min
15 min
3  personer
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
✅Dejlige og hjemmelavede kalkunnuggets. 

✅Kalkun kan tit ende med at blive lidt tørt, da det er meget fedtfattigt. ✅Ved at "lukke" det inde i en panering, holder man på saften og kraften og får et super godt resultat.

De er krydret ret kraftigt, da især cayennepeberet spiller godt sammen med den milde kalkunsmag.

Hjemmelavet nuggets (kalkun)

Om opskriften
Beskrivelse

Dejlige og hjemmelavede kalkunnuggets. 

Kalkun kan tit ende med at blive lidt tørt, da det er meget fedtfattigt. Ved at "lukke" det inde i en panering, holder man på saften og kraften og får et super godt resultat.

De er krydret ret kraftigt, da især cayennepeberet spiller godt sammen med den milde kalkunsmag.

Hjemmelavet nuggets (kalkun)

Ingredienser
300 g Kalkunbryst
2 tsk Salt
1 tsk Peber (fra kværn)
1 tsk Hvidløgspulver
1 tsk Løgpulver
1 tsk Paprika
1 tsk Cayennepeber
2 spsk Hvedemel
2 Æg
  Panko (kan erstattes af rasp)
2 dl Olie (neutral)
Vejledning

Skær kalkunbrystet i mindre stykker (2 x 3 cm) .

Kom stykkerne i en pose sammen med krydderierne.

Luk posen til og ryst den godt og grundigt, så al kødet bliver dækket af krydderier.

Tilsæt melet i posen og gentag rystningen. Alle stykkerne skal dækkes af melet.

Pisk æg sammen i en flad tallerken og lav en tallerken med panko/rasp.

Vend kalkunstykkerne i æg og så i panko.

Steg dem på en pande i olie.

Kom først dine nuggets på panden når olien er varm. Test olien med lidt panko/vand. Når olien bobler op omkring det, så er olien klar.

Steg dem i cirka 3 minutter på hver side ved middel høj varme (på mit komfur er det 9 ud af 14). 

Når de føles lidt faste, er de færdige. 

Lad de færdige nuggets dryppe af på er fedtsugende papir inden servering.

Hjemmelavet nuggets (kalkun)

Hjemmelavet nuggets (kalkun)

Noter

Pas på med at komme for mange nuggets på panden ad gangen, da det sænker oliens temperatur for meget.

Steg hellere halvdelen og hold de andre lune ved 100 grader i ovnen i mellemtiden.

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier