x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Hjemmelavet lemon curd

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 3. maj 2018

Her får du en opskrift på en lækker og syrlig citroncreme, der kan bruges som kagecreme eller oven på scones, cupcakes, muffins, tærte eller kage.

Vi har brugt denne røremaskine med varmefunktion til at lave vores lemon curd med. 


Hjemmelavet lemon curd

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 1 Portion
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 4 Citroner Saft og reven skal
  • 300 gram Sukker
  • 4 Æg
  • 125 gram Smør

Sådan gør du

  • Lemon curdRiv skallen af 4 usprøjtede citroner og pres citronerne for saft.
    Kom citronsaft, citronskal, sukker og smør op i røremaskinen og indstil den til "Reverse". Vælge omdrejninger: "1", temperatur: "50 grader" og indstil tiden til "7 minutter".
    Pisk æggene sammen i en skål ved siden af.
    Når de 7 minutter er gået, tilsættes de sammenpiskede æg til citronmassen. 
    Indstil nu temperaturen til 80 grader i 15 minutter. 
    Når lemon curden er færdig sigtes massen igennem en finmasket sig, inden den kommes på glas med låg (husk at skolde dit glas inden brug).
    Det kan ske at noget af æggehviden, er begyndt at blive tilberedt. Dette skal bare sigtes ud og smides ud.
    Lemon curd
    Lemon curden kan holde sig uåbnet i ca. 4 uger, her i huset holde det dog max i en lille uges tid.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.