Hjemmelavet karrysalat

Hjemmelavet karrysalat

10 min
5 min
1  skål
Profile picture for user Thomas Tranegaard Nielsen
Thomas Tranegaard Nielsen
Redaktion
Et hit på ethvert frokostbord! Sådan laver du en hjemmelavet karrysalat, der tager kegler HVER gang. Kom den fx ovenpå silden, kartoffelmaden, i en klassisk club sandwich...
Om opskriften
Beskrivelse

Karrysalat er bare så godt, når det er hjemmelavet! Det hører sig selvfølgelig til på julefrokostbordet og ovenpå sildemaden, men det er også super at toppe en kartoffelmad af med. Eller at komme i en klassisk club sandwich fyldt med kylling og sprød bacon!

Så hvis du står med frokost-tjansen, så er det ret oplagt at røre en karrysalat sammen - det tager ikke mere end et kvarter!

Her får du min opskrift på en hjemmelavet karrysalat, der tager kegler hver gang.

 

Hjemmelavet karrysalat opskrift

Ingredienser
Mayonnaise:
2 Æggeblommer
2 tsk Dijonsennep
15 ml Æblecidereddike
3 g Salt
  Peber (10 drej fra kværnen)
3 dl Rapsolie (cirka)
Karrysalat
50 g Creme Fraiche (1/2 dl)
25 ml Honning
1 spsk Karry (gerne World’s Best Curry Powder Project)
2 Æg (kogt smilende)
  Æbler (1-2 stk. - pigeon, ingrid marie eller belle de boskop)
1 Rødløg (lille)
  Kapers (1 glas)
  Cornichoner (20-30 stk.)
Vejledning

1.    Pisk æggeblommer, dijon, eddike, salt og peber sammen i en skål (plast eller glas).

2.    Tilsæt olien en lille smule ad gangen mens du pisker.

3.    Tilføj olie indtil du har en meget tyk mayonnaise.

4.    Tilsæt creme fraiche, honning og karrypulver og rør godt sammen.

5.    Smag til med salt og peber.

6.    Skær æg og æbler i tern.

7.    Hak løg, kapers og cornichoner groft.

8.    Rør det hele sammen med mayonnaisen.

9.    Stil den på køl til den skal spises. Den kan med fordel laves en dag i forvejen, så smager karryen mere igennem.

Om forfatteren
Profile picture for user Thomas Tranegaard Nielsen
Thomas Tranegaard Nielsen
Redaktion
Bio
Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært på GastroFun Premium og en del af redaktionen her på siden, og så er han med i MasterChef 21.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier