x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Hjemmelavet Italiensk Pizza

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 21. januar 2018
Bagestålet hjælper os med den perfekte tynde, sprøde bund

Denne hjemmelavet italiensk pizza er lavet på et brandvarmt bagestål der sikrer at vores meget tynde bund bliver sprød og lækker.

Læs hele opskriften her.


Hjemmelavet Italiensk Pizza

Bagestålet hjælper os med den perfekte tynde, sprøde bund
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 3 timer
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 6 Stk
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 3 deciliter Vand Lunkent vand
  • 25 gram Gær
  • 1 spsk. Sukker
  • 1 tsk. Salt
  • 2 spsk. Olie
  • 500 gram Pizzamel
  • 2 deciliter Passata
  • Krydderier Salt, peber, paprika, løg- og hvidløgspulver

Sådan gør du

  • Saucen
  • Varm din passata i en gryde ved middelhøj varme og tilsæt krydderierne. Lad det koge i et par minutter og der er klar til at komme på din pizza.

Pizzabunden

  • Opløs gæren i det lunkent vand i en skål. Rør salt, sukker og olie ud i gæren.
    Rør melen i let ad gangen og ælt den godt igennem. Kom dejen op i en skål med lidt olie i bunden, under en badehætte (eller under et klæde) i 2 timer.
    Ælt dejen godt igennem, og del dejen i 6 stykker og rul den til boller og lad dem efterhæve i 30-60 min på et meldrysset spækbræt under et klæde.
    Rul dejen ud til den ønskede tykkelse.

Pizza

  • Kom herefter det ønskede fyld på.
    Vi bruger frisk mozarella, pasatta, grøn pesto, parma skinke og revet ost.
    Bag pizzaen ved 275 grader i varmluft på dit bagestål i 4 minutter.

Noter

Bagestålet er en dansk opfindelse. Det kan bruges på grillen, både til at lave en pizza eller en steg. Modsat en normal pizzasten, vil stålet ikke gå i stykker når du varmer det op til meget høje temperaturer. Det er testet det op til imponerende 600 grader.
Du kan finde forhandleren her.
En halv time før dine pizzaer skal tilberedes skal dit bagestål indsættes i ovnen og den skal tændes på 275 grader varmluft.
Vi anbefaler denne pesto til retten.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.