Hjemmelavet hummus med brændenælder

Hjemmelavet hummus med brændenælder

5 min
5 min
1  portion
Profile picture for user Christine
Christine
Det er en ganske særlig hummus, jeg serverer for dig her. Vi er nemlig langt fra Mellemøstens varme krydderier. I stedet har vi taget turen til det kolde nord, hvor vilde urter får lov at farve tilbehøret grønt.
Om opskriften
Beskrivelse

Det er en ganske særlig hummus, jeg serverer for dig her. Vi er nemlig langt fra Mellemøstens varme krydderier. I stedet har vi taget turen til det kolde nord, hvor vilde urter får lov at farve tilbehøret grønt.

Brændenælder har en fin og sart smag af spinat, når du plukker dem som spæde skud. Du kan selvfølgelig bruge opskriften hele året, men de mindste blade er dem, der smager bedst. Gå derfor efter dem, hvis du laver hummus senere på sæsonen.

Ingredienser
250 g Kikærter (kogte)
  Brændenælder (2 store håndfulde )
1⁄2 dl Olivenolie
1⁄2 Citron (kun saften)
1 tsk Chiliflager
  Salt og peber
  Vand (efter behov)
Vejledning

Det er en god idé at alliere sig med en foodprocessor, når man laver hummus. Den har power til at give en blød, cremet konsistens, men har du ikke sådan en, kan du bruge en stavblender eller en minihakker i stedet.

Nip bladene af brændenælderne og blancher dem i kogende vand et par sekunder.
Køl dem hurtigt af i isvand, vrid vandet ud af dem og hak dem groft.
Kom bladene i en blender sammen med kikærter, olivenolie, citronsaft, chiliflager, salt, peber og vand.
Blend til du synes, din hummus har den rigtige konsistens.
Tilsæt mere vand eller olivenolie, hvis du ønsker en lind tekstur.
Smag til med salt, peber og chiliflager.

Den færdige hummus kan holde sig på køl i en uge, hvis den opbevares i et lufttæt glas eller bøtte. Du kan også blande hummussen med lidt mel og trille den til kugler, som bages i ovnen eller steges på panden. Voila – så er der falafler på menuen! En helt perfekt måde at bruge den sidste rest hummus på, hvis den har gemt sig bagerst i køleskabet.

 

Serveringsforslag

Den grønne hummus med brændenælder serveres på præcis samme måde som den traditionelle. Jeg bruger hummus som tilbehør til både frokost og aftensmad, men synes også, det er perfekt som dip til grønsagsstave, fx gulerødder, bladselleri, peberfrugt og agurk.

Brug det også alternativ til pesto, dressinger og sovs eller server det til bagte rodfrugter og en god salat.

Jeg spiser det også gerne i sandwich eller som smørepålæg på brød, og har du endnu ikke prøvet hummus i en madpandekage, kan jeg godt afsløre, at der venter en virkelig lækker smagsoplevelse på dig.

Om forfatteren
Profile picture for user Christine
Christine
Bio
Christine tager dig med fra jord til bord, og viser, hvordan hun serverer de ting, hun dyrker i sin 600 kvm. store køkkenhave.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier