Hjemmelavet fondant

Hjemmelavet fondant

2 min
15 min
1  Portioner
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Om opskriften
Beskrivelse

Mit bud på en let opskrift på hjemmelavet fondant af kun 3 ingredienser; skumfiduser, rapsolie og flormelis.

Ved at bruge frugtfarve kan du nemt få flotte farver i din fondant.

Jeg brugte denne fondant til at modellere forskellige figurer til at pynte en kage til mine børns institution.

Hjemmelavet fondant

Ingredienser
100 g Skumfiduser (hvide marshmallow)
1 spsk Rapsolie
1 tsk Frugt farve (du bestemmer selv farven)
120 g Flormelis (det kan sagtens være +/- 20 gram)
  Flormelis (til at rulle dejen i)
Vejledning

Først skal du smelte dine skumfiduser sammen med olien og evt. frugtfarve (hvis du undlader frugtfarve, så bliver din fondant hvid). Det gøres i et vandbad: Kom vand i en gryde og bring det i kog. Sæt en skål (af glas eller metal) med ovenstående ingredienser oven på gryden. Skålen skal være større end, så der ikke kan slippe damp op fra gryden. Skru langt ned for blusset, så vandet blot simrer.

Rør rundt i blandingen indtil den er smeltet sammen. Jeg brugte en dejskraber til det.

Tag skålen af varmen og kom lidt flormelis i ad gangen mens du rører godt rundt. 

Bliv ved indtil dejen er sej og ikke klistrer mere, lidt ligesom en almindelig dej.

Kom flormelis på bordet og ælt den godt igennem med hænderne. Den må ikke blive for tør, den skal minde lidt om modellervoks.

Nu har du nærmest frit slag mht. hvad du vil gøre med din fondant:
 

  • Rul den tyndt ud (firkantet eller rundt) og dæk den over en kage. 
  • Fondanten er relativ let at arbejde med, så du kan forme figurer.

Hvis du vil lave forskellige farver som jeg har gjort, så skal du lave flere portioner med hver sin farve.

Hjemmelavet fondant

Hjemmelavet fondant

Hjemmelavet fondant

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Tags

Sociale medier