Opskrift på hjemmelavet flødeboller med ruby chokolade
Flødeboller, mums! Det er hygge, når det er allerbedst. Det er så smart med flødeboller, at man jo hverken behøver tallerken (medmindre man virkelig er en gris) eller bestik (medmindre man er lidt sær). Næ nej, flødeboller de er bare lige til at gribe ud efter og snuppe, og derfor er det også så nemt at komme til at tage en ekstra!
Min ældste datter er helt pjattet med flødeboller. Så jeg ville prøve at lave nogle hjemmelavede til hende. Min søster har altid et kæmpe udbud af forskellige sjove slags chokolade liggende derhjemme, både de helt almindelige slags som hvid, lys og mørk, men også for eksempel karamelchokolade og den nye populære, lyserøde ruby!
Jeg besluttede mig for at kaste mig ud i den lyserøde – den har jeg nemlig aldrig prøvet at arbejde med før.
Jeg valgte også at lave to forskellige slags flødeboller, begge på en bund af marcipan, men hvor den ene blev lavet ved at pensle chokoladen på marengsen, imens den anden blev lavet med støbte chokoladeskaller.
Her er det i forresten en god idé at lave sin helt egen rå marcipan til bundende, for så indeholder marcipanen altså ikke andet end det, den skal: Det vil sige mandler, sukker og en anelse vand 😉 Alternativt kan du selvfølgelig bare købe en færdig rulle.
Hjemmelavet flødeboller med ruby chokolade opskrift

Hjemmelavet flødeboller med ruby chokolade
Ingredienser
Bunde
- 500 gram Rå marcipan
Marengsfyld
- 3.33333 deciliter Sukker
- 100 milligram Vand
- 150 gram æggehvider eller hviden fra 4 medium æg
- Topping
- 3.5 deciliter Chokolade knapper ruby chokolade
Sådan gør du
Bunde
- Tænd ovnen på 180 grader celsius.
- Skær marcipanrullen ud i 30 skiver.
-
Læg skiverne på en bradepande beklædt med bagepapir.
- Sæt bagepladen i den forvarmede ovn og lad bundene bage i cirka 5 - 8 minutter. Det kommer an på din ovn, hvor lang tid det tager, så hold øje med dem.
- Tag de færdige marcipanbunde ud af ovnen og sæt dem til afkøling.
Marengsfyld
- Hæld sukker og vand i en gryde og bring det i kog.
- Lad det koge i 2 minutter og tag det så af varmen.
- Hæld æggehviderne i en skål og pisk det let luftigt med en elpisker.
- Tilføj lidt efter lidt sukkerlagen til æggehvidemassen, imens der fortsat piskes. Marengsen skal piskes helt stiv. Det tager et kvarters tid.
- Kom marengsen over i en engangssprøjtepose og klip et hul i spidsen. Du kan også lave et kræmmerhus af bagepapir og klippe et hul i enden, hvis du ikke har nogen sprøjteposer. Husk at forsegle kræmmerhuset med lidt tape.
- Sprøjt marengsen ud på de afkølede marcipanbunde
Topping
- Smelt chokoladen over et vandbad.
- Skru ned for komfuret, når chokoladen når 55 grader celsius.
- Lad chokoladen falde til 28 grader celsius.
- Skru herefter igen op for komfuret, og lad chokolade blive 31 grader celsius.
-
Pensl 24 af flødebollerne med smeltet chokolade. Husk at der også skal være chokolade til chokoladeskallerne, hvis du vælger at lave sådan nogle også. Jeg penslede 24 af flødebollerne, da der kun er plads til 6 chokoladeskaller i min silikoneform. Du kan selvfølgelig også bare vælge at pensle alle flødebollerne, så de bliver helt "traditionelle".
- Hæld den resterende smeltede chokolade i silikoneformen. Brug en pensel til at fordele chokoladen i hver form og sørg for, at alle forme er helt dækket er chokolade, så der ikke kommer huller i skallerne.
- Vend formen på hovedet, så overskydende chokolade løber ned på et stykke bagepapir. Når chokoladen er størknet på bagepapiret, kan det kommes tilbage i posen og bruges på ny en anden god gang!
- Vend formen om igen og lad chokoladen størkne.
- Tag ganske forsigtigt chokoladeskallerne ud af formene, når de er helt størknet.
- Placér en chokoladeskal oven på de resterende "nøgne" flødeboller.
- Servér! De kan holde sig cirka 3 dage ved 10 - 12 grader celsius 🙂