Hjemmelavet falafel

Hjemmelavet falafel

35 min
8 min
4  Portioner
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Her er en nem, lækker opskrift på falafler, der efter en tur i frituregryden smager fantastisk. Hvad er falafel? Det er en vegetarisk frikadelle der stammer fra Palæstina.
Om opskriften
Beskrivelse

Her er en nem, lækker opskrift på falafler, der efter en tur i frituregryden smager fantastisk.

Hvad er falafel? Det er en vegetarisk frikadelle der stammer fra Palæstina.

 

Ingredienser
800 g Kikærter (Udblødte (fra dåse))
2 fed Hvidløg
1 bdt Persille (Frisk)
3 Æg
2 tsk Salt
1 bdt Koriander (Frisk)
1 tsk Chili
4 tsk Spidskommen
2 spsk Rasp
1 Løg
2 spsk Citronsaft
Vejledning

Start med at hakke løget i grove, store stykker og bland dem i en blender sammen med alle ingredienserne.

Blend det til en fars og lad den hvile i 30 minutter.

Tænd din frituregryde op 175 grader og form dejen som frikadellestørrelses boller direkte ned i olien (brug ikke kurven, da de vil "brænde" sig fast til olien. De er klar når de er sprøde hele vejen rundt, det tager typisk 6-8 minutter.

Læg dem på fedtsugende papir og server straks.

Noter

Som alternativ til en frituregryde kan du varme smagsneutral olie op i en gryde/pande.

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier