Opskrift på hjemmelavet engelsk bacon
Engelsk bacon rimer på Egg Benedicts og Egg Florentine. Vi har her en lækker og nem opskrift på den dejlige bacon.
Den kræver dog en hvis mængde tålmodighed, da kødet både skal sprænges, ryges og tørres.
Men hvad er engelsk bacon?
Vi kender dansk bacon: Det er typisk saltet og røget ribbensteg uden ben. Englænderne foretrækker deres bacon mere magert, så den laves af svinekammen i steder for.
Den her opskrift er meget simpel, da den kun indeholder kød, salt og sukker. Man kan sagtens vælge at komme laurbærblade, enebær, peberkorn og lignende i salt/sukkerblandingen, hvis det er noget man foretrækker.
Så se det her som en standard/basisopskrift.
Hjemmelavet engelsk bacon
Ingredienser
- 2500 gram Kamsteg
- 6 deciliter Nitritsalt Kan erstattes af almindelig salt
- 3 deciliter Sukker
- Røgsmuld
- Sprit
Sådan gør du
Sprængning
- Start med at blande saltet og sukkeret i en skål/fad. Jeg bruger altid nitritsalt, da det er med til at bevare den flotte røde farve i kødet. Det behøver man ikke, så hvis du ikke har nitritsalt eller kan skaffe det, så erstat det bare med almindelig salt. Blandingen er antibakteriel og forebygger mug i sprængningprocessen. Masser salt/sukkerblandingen ind i kødet og hvis sværene er ridset, så er det vigtigt at komme ind i alle sprækker, hulrum og huller. Kødet skal sprænge i 2 dage herefter. Det kan du gøre ved at placere det i en pose, som er tætlukket og skal vendes 2 gange i døgnet. Alternativt så kan du pakke kødet ind i en vakuumpose, så passer det sig selv - det gjorde jeg. Efter de to dage, skal kødet tages ud af posen og skylles i kold vandt. Det er vigtigt at få al salten væk, da kødet ikke skal sprænge videre. Tør kødet godt og grundigt og placer det i et køleskab - uden at dække det til. Det gør kødets overflade fedtet og det giver den bedre muligheder for at tage imod røgen.
Koldrygning
- Jeg koldryger altid bacon på min store Charbroil gasgrill. Inden jeg går i gang tørrer jeg mit rygesmuld i ovnen i 1-2 timer ved 100 grader. Så er jeg sikker på at det er tørt nok. Det letteste tidspunkt i døgnet at ryge på er om aftenen/natten. Derfor sætter jeg kødet over om aftenen og sætter det på køl om morgenen igen. Det gør jeg i alt fra 1-3 nætter, afhængig af hvor røget jeg ønsker min bacon. Den her blev koldrøget i 2 nætter på cirka 8 timer. Næste gang tænker jeg at give den 3 nætter a' 8 timer. På grillen dækker jeg den nederste rist til med sølvpapir og laver et U med smulden. Jo højere smulden er, jo lettere har den ved at brænde i længere tid. Kødet er placeret på den øverste rist. Jeg starter typisk ilden op med en smule husholdningssprit i det hjørne, som antændes. Når det har brændt i 30-40 sekunder, puster jeg det ud og lukker for grillen. Om morgenen placeres kødet i køleskabet igen og samme proces gentages dagen efter. Når det er færdigrøget, hænges det til tørre i et modningsskab i typisk 2-4 uger. Kan du ikke vente, kan du sagtens begynde at spise af kødet umiddelbart efter, det er røget færdigt. Smagen bliver dog mere koncentreret og dyb, hvis den får lov at hænge og tørre og samtidig bliver kødet fastere i strukturen. Skær det i så tynde skiver som overhoved muligt, gerne med en pålægsmaskine og steg det som du ønsker det på panden eller i ovnen.