Hjemmelavet Burger Shack Burger (c)burgershack.dk

Hjemmelavet Burger Shack Burger

3 t, 20 min
10 min
4  personer
Profile picture for user Redaktion
Redaktion
Redaktion
Opskriften på den prisvindende burger: "Shack Burger", fra burgerkæden 'Burger Shack'.
Om opskriften
Beskrivelse

Opskriften på den prisvindende burger: 'Shack Burger', fra burgerkæden Burger Shack.

Ligesom vi så med Ikea, så har de også valgt her i disse Covid-19 tider at offentliggøre deres opskrift, så deres kunder har muligheden for at lave burgeren hjemme i privaten.

Det vil vi selvfølgelig også honorere, og deler derfor deres opskrift med dig kære læser.

Ingredienser
Burger bolle (brioche)
500 g Hvedemel
50 g Sukker
10 g Salt
25 g Gær
6 Æg
300 g Smør (blødt)
Burgerbøffer
650 g Hakket Oksekød (af god kvalitet. Gerne med en høj fedtprocent - f.eks. fra tværreb, tykkam og bovklump)
  Flagesalt
  Peber
Bøf-marinade
1 tsk Hvid peber
1 tsk Chilipulver
1 tsk Peber (sort - stødt)
1 tsk Løgpulver
1 tsk Salt
1 tsk Timian (stødt)
1 tsk Hvidløgspulver
1 tsk Paprika
1 dl Smør (klaret)
Peber- og sennepsmayonaise
4 dl Mayonnaise (god)
1⁄2 tsk Hvid peber
2 spsk Dijonsennep
1 dl Ketchup (Heinz)
Grøntsager
1 Iceberg salat
2 Tomater (drysset med lidt salt, sukker og sort peber)
2 Syltede agurker
1 Zittauerløg
4 skv Cheddar ost (god kvalitet)
Vejledning

Burgerbollen

Brug en røremaskine til at blande ingredienserne sammen:

Først hvedemel, sukker, salt og gær under konstant omrøring. 

Tilsæt løbende ét æg og bliv ved med at røre indtil dejen er fin og ensartet.

Til sidst tilsættes smørret - igen lidt ad gangen - og fortsæt til den er kørt helt glat.

Lad dejen stå lunt og hæve indtil den er dobbelt så stor.

Nu skal bollerne formes og trykkes flade. De skal have en omkreds på 10 cm og pas på med at arbejde for meget med dejen.

Placer dem på en bagepapirsbeklædt bageplade og lad dem hæve under et klæde i 2 timer.

Pensl toppen af bollerne med et pisket æg og bag dem i ovnen ved 180 grader i cirka 14 minutter.

 

Bøfmarinade

Smelt det klarede smør og tilsæt alle de tørrede krydderier. Rør det grundigt sammen.

Lad det stå og trække en times tid på køkkenbordet.

 

Burgerbøffer

Hak kødet i en kødhakker og del kødet i kugler på 160 gram/stk.

Form dem til en diameter på 12 cm, de svinder ind når de bliver stegt. Har du mulighed for at trykke dem meget flade, så er det fordelagtigt.

Grill bøfferne til de er medium. Grillen skal være meget varm. Når du kommer bøffen på grillen, så kommer du flagesalt og friskkværnet peber på den side, der vender opad.

Når de vendes, pensles bøfferne med bøfmarinaden.

Det hele tager cirka 4-5 minutter.

 

Peber- og sennepsmarinade

Kom halvdelen af mayonnaisen i en skål og den anden halvdel i en anden skål.

Bland peberet i den ene og rør det hele godt sammen.

Tilsæt sennep i den anden og rør det hele godt sammen.

Kom begge dele i hver sin sprøjtepose/sprøjteflaske og gør det samme med ketchuppen, så du har 3 marinader til din burger.

 

Grøntsagerne

Skyl salaten og pluk 4 store blade fra den.

Fold bladenes kanter og giv dem et tryk. Så har du en slags "tallerken" til at anrette alle grøntsagerne ovenpå.

Tomaterne skal skæres i skiver og drysses med sukker, salt og peber. Det sprænger dem en smule, så de afgiver væske og bliver sødere og lækre.

Skær løget i skiver, gerne meget tynde.

De syltede agurker skal skæres i tykke skiver.

Kom 2 skiver tomat ovenpå hvert salatblad, herefter et par skiver løg og til sidst 4 skiver syltede agurker.

 

Samling af burgeren

Det vigtige ved denne burger er at alle marinaderne/mayonnaiserne/ketchup er med i hver bid. Derfor skal de være i f.eks. en sprøjteflaske og fordeles i streger over hele burgeren. Se evt. hvordan det gøres i videoen.

Brug en pande til at riste bollen på indersiden i lidt klaret smør.

Placér cheddarostskiver ovenpå bøffen og brug en bunsenbrænder til at smelte osten med. Den skal ikke tage farve, så bevæg den hele tiden.

Placér bøffen med ost i underbollen og herefter tager du "salathoved-tallerkenen" ovenpå. Til sidst kommer du topbollen på og server straks.

Velbekomme.

Noter

Se hele videoen fra Burger Shack med hvordan de laver deres populære Shack Burger her:

Om forfatteren
Profile picture for user Redaktion
Redaktion
Redaktion
Bio
Vores artikler er altid skrevet ud fra vores holdninger og de emner, vi interesserer os for.
Skriv til os på redaktion@gastrofun.dk hvis du har feedback.

Hvor kommer burgeren fra?

Der er delte meninger om, hvor burgeren stammer fra. Nogle mener, den stammer fra Hamborg, andre at den stammer fra New Haven i Connecticut. Der er også dem, der mener at den moderne burger, som vi kender den, er skabt af burgerkæden 'White Castle'. 

En burger er en sandwich, og sandwichen er opfundet i England af John Montagu som var Earl af Sandwich i slutningen af 1700-tallet. Han spillede ofte kort og havde brug for noget mad, man kunne spise med én hånd imens han spillede. 

Hvad skal der i en burger?

Hvis bare du har en bolle og en bøf, har du en burger. Resten er op til dig selv. Ketchup og sennep, mayonnaise, forskellige slags ost. You name it!

Hvilke boller til burger?

Hjemmebagt brioche er førstevalg, men i en snæver vending fungerer det rigtig godt med en krydderbolle. Men det gode ved burgeren er, at der ikke rigtig er regler. 

Hvor stammer ordet 'burger' fra?

Burger er bare en forkortelse for hamburger. Sandsynligvis efter den tyske by Hamborg eller på tysk Hamburg. 

Hvor meget kød til en burger?

En god mellemstor bøf er ca. 150 g. I en 'Big Mac' får du 2 bøffer af 45g.

Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier