ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hjemmelavet Burger Shack Burger

REDAKTION | 29. april 2020
Opskriften på den prisvindende burger: "Shack Burger", fra burgerkæden 'Burger Shack'.

Opskriften på den prisvindende burger: ‘Shack Burger’, fra burgerkæden Burger Shack.

Ligesom vi så med Ikea, så har de også valgt her i disse Covid-19 tider at offentliggøre deres opskrift, så deres kunder har muligheden for at lave burgeren hjemme i privaten.

Det vil vi selvfølgelig også honorere, og deler derfor deres opskrift med dig kære læser.


Hjemmelavet Burger Shack Burger

Opskriften på den prisvindende burger: "Shack Burger", fra burgerkæden 'Burger Shack'.
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 3 timer 20 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Redaktion

Ingredienser

Burger bolle (brioche)

  • 500 gram Hvedemel
  • 50 gram Sukker
  • 10 gram Salt
  • 25 gram Gær
  • 6 stk. Æg
  • 300 gram Smør blødt

Burgerbøffer

  • 650 gram Hakket Oksekød af god kvalitet. Gerne med en høj fedtprocent - f.eks. fra tværreb, tykkam og bovklump
  • Flagesalt
  • Peber

Bøf-marinade

  • 1 tsk. Hvid peber
  • 1 tsk. Chilipulver
  • 1 tsk. Peber sort - stødt
  • 1 tsk. Løgpulver
  • 1 tsk. Salt
  • 1 tsk. Timian stødt
  • 1 tsk. Hvidløgspulver
  • 1 tsk. Paprika
  • 1 deciliter Smør klaret

Peber- og sennepsmayonaise

  • 4 deciliter Mayonnaise god
  • 0.5 tsk. Hvid peber
  • 2 spsk. Dijonsennep
  • 1 deciliter Ketchup Heinz

Grøntsager

  • 1 stk. Iceberg salat
  • 2 stk. Tomater drysset med lidt salt, sukker og sort peber
  • 2 stk. Syltede agurker
  • 1 stk. Zittauerløg
  • 4 skive Cheddar ost god kvalitet

Sådan gør du

Burgerbollen

  • Brug en røremaskine til at blande ingredienserne sammen:
  • Først hvedemel, sukker, salt og gær under konstant omrøring. 
  • Tilsæt løbende ét æg og bliv ved med at røre indtil dejen er fin og ensartet.
  • Til sidst tilsættes smørret - igen lidt ad gangen - og fortsæt til den er kørt helt glat.
  • Lad dejen stå lunt og hæve indtil den er dobbelt så stor.
  • Nu skal bollerne formes og trykkes flade. De skal have en omkreds på 10 cm og pas på med at arbejde for meget med dejen.
  • Placer dem på en bagepapirsbeklædt bageplade og lad dem hæve under et klæde i 2 timer.
  • Pensl toppen af bollerne med et pisket æg og bag dem i ovnen ved 180 grader i cirka 14 minutter.

Bøfmarinade

  • Smelt det klarede smør og tilsæt alle de tørrede krydderier. Rør det grundigt sammen.
  • Lad det stå og trække en times tid på køkkenbordet.

Burgerbøffer

  • Hak kødet i en kødhakker og del kødet i kugler på 160 gram/stk.
  • Form dem til en diameter på 12 cm, de svinder ind når de bliver stegt. Har du mulighed for at trykke dem meget flade, så er det fordelagtigt.
  • Grill bøfferne til de er medium. Grillen skal være meget varm. Når du kommer bøffen på grillen, så kommer du flagesalt og friskkværnet peber på den side, der vender opad.
  • Når de vendes, pensles bøfferne med bøfmarinaden.
  • Det hele tager cirka 4-5 minutter.

Peber- og sennepsmarinade

  • Kom halvdelen af mayonnaisen i en skål og den anden halvdel i en anden skål.
  • Bland peberet i den ene og rør det hele godt sammen.
  • Tilsæt sennep i den anden og rør det hele godt sammen.
  • Kom begge dele i hver sin sprøjtepose/sprøjteflaske og gør det samme med ketchuppen, så du har 3 marinader til din burger.

Grøntsagerne

  • Skyl salaten og pluk 4 store blade fra den.
  • Fold bladenes kanter og giv dem et tryk. Så har du en slags "tallerken" til at anrette alle grøntsagerne ovenpå.
  • Tomaterne skal skæres i skiver og drysses med sukker, salt og peber. Det sprænger dem en smule, så de afgiver væske og bliver sødere og lækre.
  • Skær løget i skiver, gerne meget tynde.
  • De syltede agurker skal skæres i tykke skiver.
  • Kom 2 skiver tomat ovenpå hvert salatblad, herefter et par skiver løg og til sidst 4 skiver syltede agurker.

Samling af burgeren

  • Det vigtige ved denne burger er at alle marinaderne/mayonnaiserne/ketchup er med i hver bid. Derfor skal de være i f.eks. en sprøjteflaske og fordeles i streger over hele burgeren. Se evt. hvordan det gøres i videoen.
  • Brug en pande til at riste bollen på indersiden i lidt klaret smør.
  • Placér cheddarostskiver ovenpå bøffen og brug en bunsenbrænder til at smelte osten med. Den skal ikke tage farve, så bevæg den hele tiden.
  • Placér bøffen med ost i underbollen og herefter tager du "salathoved-tallerkenen" ovenpå. Til sidst kommer du topbollen på og server straks.
  • Velbekomme.

Noter

Se hele videoen fra Burger Shack med hvordan de laver deres populære Shack Burger her:

Om forfatteren


Vores artikler er altid skrevet ud fra vores holdninger og de emner, vi interesserer os for. Skriv til os på redaktion@gastrofun.dk hvis du har feedback.

Hvor kommer burgeren fra?

Der er delte meninger om, hvor burgeren stammer fra. Nogle mener, den stammer fra Hamborg, andre at den stammer fra New Haven i Connecticut. Der er også dem, der mener at den moderne burger, som vi kender den, er skabt af burgerkæden ‘White Castle’. 

En burger er en sandwich, og sandwichen er opfundet i England af John Montagu som var Earl af Sandwich i slutningen af 1700-tallet. Han spillede ofte kort og havde brug for noget mad, man kunne spise med én hånd imens han spillede. 

Hvad skal der i en burger?

Hvis bare du har en bolle og en bøf, har du en burger. Resten er op til dig selv. Ketchup og sennep, mayonnaise, forskellige slags ost. You name it!

Hvilke boller til burger?

Hjemmebagt brioche er førstevalg, men i en snæver vending fungerer det rigtig godt med en krydderbolle. Men det gode ved burgeren er, at der ikke rigtig er regler. 

Hvor stammer ordet ‘burger’ fra?

Burger er bare en forkortelse for hamburger. Sandsynligvis efter den tyske by Hamborg eller på tysk Hamburg. 

Hvor meget kød til en burger?

En god mellemstor bøf er ca. 150 g. I en ‘Big Mac’ får du 2 bøffer af 45g.