Hjemmelavet burger

Hjemmelavet burger

1 t, 10 min
12 min
4  personer
Profile picture for user Henriette Kristiansen
Henriette Kristiansen
Om opskriften
Beskrivelse

Julefrokost igår og lyst til snask i dag...? Eller måske bar ultimativ weekend comfortfood....? Uanset hvad, må hjemmelavet burger være svaret! 🤗

Denne her er med nemme, hjemmelavede burgerboller, saftig krydret hakkebøf og syltede rødløg.

Hakkebøffer har det med at blive lidt tørre og smagsløse, men til disse har jeg tilføjet æg og havregryn, der holder på fugten og desuden en masse krydderier, som giver smag.

Resultatet; en perfekt og saftig burgerbøf, som må være hele hemmeligheden bag en god burger 😄

Burgerboller og rødløg kan du lave selv, eller købe færdigt alt efter hvor længe du gider bruge. Uanset hvad, får du opskrift på det hele her 😘
 

Ingredienser
Burgerboller (12 stk)
3 dl Vand (lunt)
50 g Gær
1 dl Yoghurt (naturel. Eller skyr)
450 g Hvedemel
1 tsk Salt
2 tsk Sukker
75 g Smør (blødt)
Hakkebøffer (4 stk)
500 g Hakket Oksekød (10-12 %)
1 Æg
2 spsk Havregryn
1⁄2 tsk Chili
1 tsk Paprika
1 tsk Hvidløgspulver
1 tsk Oregano
1⁄2 tsk Peber
1 1⁄2 tsk Salt
Syltede rødløg
2 Rødløg
1 1⁄2 dl Sukker
1⁄2 dl Hvidvinseddike
1⁄2 dl Kogende vand
Vejledning

Burgerboller

Oplæs gæren i vandet og put resterende ingredienser i.

Rør med dejkroge på håndmixer eller røremaskine i cirka 10 minutter.

Vend dejen sammen på meldrysset bord og sæt til hævning 30 minutter.

Form 12 boller og put på bageplade.

Tryk lidt flade, pensl med mælk og drys med sesamfrø.

Efterhæver 20 minutter og bages derefter ved 200 grader i 12-14 minutter, til de er gyldne.

 

Hakkebøffer

Rør det hele sammen til en fars og lad den hvile 30 minutter på køl.

Form 4 bøffer, hak dem fint med en kniv på begge sider (så de ikk krymper sammen), steg på (grill)pande.

Put evt. 1 skive ost på de sidste par minutter.

 

Syltede rødløg

Pil rødløg, og skær dem i tynde skiver.

Læg dem i et skoldet glas.

Kog sukker, eddike og vand op i en lille gryde, til sukkeret er opløst.

Hæld den kogende lage over løgene, og lad dem trække i mindst 30 minutter.

 

Nu er det bar at samle din burger og fylde alt dit yndlingstilbehør i, fx bacon, salat, ketchup mv 🤗

Velbekomme!

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Om forfatteren
Profile picture for user Henriette Kristiansen
Henriette Kristiansen
Bio
Instragram madblogger (henriette_ak)
Læs flere af vores opskrifter
Hviletid
30 min
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier