Hjemmelavet bagels

Hjemmelavet bagels

8  bagels
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
✅Friskbagte🥯bagels, lige til morgenmaden eller frokosten! ✅Her fyldt med hjemmelavet hønsesalat og sprødstegt bacon. ✅Top fx med sesam, birkes eller havregryn
Om opskriften
Beskrivelse

Så har den stået på friskbagte bagels herhjemme, og nøj det var et hit! Du kan servere dem i en brødkurv som de er, så folk selv kan smøre dem med eksempelvis smør eller smøreost. Jeg skar mine over og fyldte dem alle med en lækker hjemmelavet hønsesalat og sprødstegt bacon.

Hjemmelavet bagels

Hullerne blev lidt små, hvis du spørger mig, så næste gang vil jeg komme staniolskugler ind i midten, så hullerne bedre bevarer deres størrelse.

 

Hjemmelavet bagels opskrift

Ingredienser
2 tsk Rørsukker
20 g Gær
300 g Vand
2 spsk Olivenolie
7 dl Hvedemel
1 tsk Salt
1 Æg (til pensling)
  Pynt i form af blĂĄ birkes og sesamfrø
Vejledning
  1. Kom rørsukker, gær og vand i en skål og rør det sammen.

  2. Når både rørsukker og gær er opløst, tilsættes olivenolie, mel og salt.

  3. Strø mel ud på bordet og ælt dejen herpå. Den skal være smidig men fast i det.

  4. Smør en ny skål med lidt smagsneutral olie og læg dejen i skålen.

  5. Dæk skålen til med et viskestykke og lad den stå på bordet til hævning i 2 timer.

  6. Strø igen mel ud på bordet og ælt dejen ganske hurtigt.

  7. Skær dejen ud i otte stykker og rul dem til runde kugler.

  8. Hæld lidt olivenolie i din håndflade og fordel det godt på begge hænder og alle fingre.

  9. Tag en dejkugle i hænderne og prik hul i midten ved at stikke din tommel helt i gennem. Brug begge tommelfingre til at hive lidt ud i hullet, så det udvides. Hullet skal gerne være ret stort, så dine bagels vil hæve op under tilberedningen. Gentag på alle otte dejkugler.

  10. Brug hænderne til at forme dem alle til pæne runde bagels.

  11. Del et ark bagepapir i otte stykker, sĂĄ der er plads til en bagel pĂĄ hver. Hellere lidt for store stykker papir end for smĂĄ.

  12. Fordel dine bagels på hvert sit stykke bagepapir og lad dem hæve i 30 minutter. Put eventuelt en kugle staniol i hullet på hver bagel.

  13. Fyld en stor gryde med vand og bring det i kog - det skal ikke bulderkoge, men bare lige simre.

  14. Tag en bagel og placér den i en hulske, stadig med bagepapiret under sig, og sæt den i det kogende vand. Du kan koge et par stykker ad gangen.

  15. NĂĄr de er nede i vandet, fjernes papiret.

  16. NĂĄr de har simret i cirka 60 sekunder, fiskes de op med skeen. Fjern eventuel staniolkugle.

  17. Pensl dem med et sammenpisket æg og drys dem med din ønskede topping. Jeg lavede nogle med sesamfrø, nogle med birkes og nogle helt uden noget.

  18. Bag dem alle i cirka 20 minutter ved 200 grader almindelige ovn.

  19. Tag de færdigbagte bagels ud, lad dem køle lidt af og fjern eventuelle staniolkugler.

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.

Sociale medier