ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hjemmelavet æbleskiver på kærnemælk

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 16. november 2020
Dejlige og nemme æbleskiver, der kræver få ingredienser og en æbleskivepande for at blive et hit.

Klassisk og enkle æbleskiver – præcis som min farmor lavede dem.

Æbleskiver er en af mine bedste barndomsminder og du kan bruge den som en basisopskrift, da den er relativ simpel.

Den kan varieres i mange retninger, f.eks. tilføj revet citronskal, 1 knivspidsfuld salt og små æblestykker.

Æbleskiver


Antal: 20 stk.

Hjemmelavet æbleskiver på kærnemælk

Dejlige og nemme æbleskiver, der kræver få ingredienser og en æbleskivepande for at blive et hit.
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Sødt
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 250 gram Hvedemel
  • 0.5 tsk. Natron
  • 1 spsk. Vaniljesukker
  • 1 tsk. Kardemomme
  • 4 deciliter Kærnemælk
  • 100 gram Smør smeltet
  • 3 stk. Æg delt i både hvider og blommer
  • 1 spsk. Sukker
  • 10 gram Smør til stegningen

Sådan gør du

  • Start med at blande de tørre ingredienser sammen i en stor skål: hvedemel, vaniljesukker, natron og kardemomme.
    Del æggene i hhv. æggehvider og æggeblommer.
    I en anden skål blandes de våde ingredienser: kærnemælk, smeltet smør og æggeblommer sammen.
    Bland de våde ingredienser sammen med med de tørre og sæt det på køl.
    Bland æggehviderne sammen med sukker og pisk det til en marengs (stiv og tyk).
    Når marengsen er klar, kommes det op i dejen. Brug nu en dejskraber og vend det forsigtigt sammen. Nu hvor vi har brugt tid på at få pisket luft i ind i æggeblommerne, så er det vigtigt at det ikke slås ud når det røres sammen.
    Når din æbleskivepande er varm, kommes der en lille klat smør i hvert hul og cirka 1/2 dl dej. Dejen må gerne gå til kanten.
    Når der begynder med at komme stegeskorpe i bunden af æbleskiverne (typisk når den bobler i toppen af dejen. 
    Brug en kødnål/strikkepind/træpind til at løfte/vende æbleskiverne, men kun halvvejs. Så kan du se om der mangler lidt dej i eller du kan evt. tilføre et lille stykke æble.
    Vend dem nu hele vejen rundt, så du får den karakteristiske æbleskiveform (der lidt ligner en ufo). 
    Lad dem stege til der er skorpe på hele vejen rundt og de er nu klar til servering.
    Du kan med fordel tage de færdige æbleskiver og putte på en rist i ovnen (med et ildfast fad/bradepande med vand i stående under) ved cirka 150 grader almindelig ovn.
    Server med flormelis og marmelade.
    Æbleskiver

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.