Hjemmelavede lasagneplader

Hjemmelavede lasagneplader
Sidst ændret:
Mandag den 7. december, 2020 - 22:16
Beskrivelse

Hjemmelavede lasagneplader er lettere at lave, end man måske skulle tro.

Dejen skal naturligvis røres sammen og hvile, men derefter er det nemt og tager kun kort tid. Lasagneplader skal, i modsætning til pasta, blot rulles ud i plader og ikke skæres i strimler, firkanter eller andre omstændige former og figurer. Det gør heller ikke noget, hvis pladerne ikke bliver helt lige i kanterne, bare de passer omtrent ned i det fad, de skal bruges i. 

Har du endnu ikke prøvet at lave din egen pasta, er lasagneplader et rigtig godt sted at starte - og så smager de langt bedre end noget, du kan købe dig til!

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
1 time, 10 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
1 time, 40 minutter
Ingredienser
200 g Tipo 0
2 Æg
Vejledning

Bland mel og æg i en stor skål, indtil dejen er samlet og ensartet. Tilsæt eventuelt en smule vand, hvis dejen ikke samler sig ordentligt. 

Pak dejen ind i film og læg den på køl i cirka 1 time.

Når dejen skal rulles ud med en kagerulle, er det bedst at dele dejen i fem lige store stykker og rulle dem ud et ad gangen. Hold resten af dejen dækket til imens.

Drys lidt mel på køkkenbordet og rul et stykke af dejen ud. Drys med mel og rul, til dejen er så tynd, at den er næsten gennemsigtig. Drys den godt med mel og skær dejen i plader med en skarp kniv.

Læg dem straks til tørre på rene og meldryssede viskestykker. Undgå at pladerne klistrer sammen eller folder sig. Pastaen skal helst ligge frit, til den skal bruges. 

Du har nu dine egne, hjemmelavede lasagneplader, du kan bruge i alle dine lasagneopskrifter. Følg fremgangsmåden for friske lasagneplader.

Hjemmelavet lasagneplader

Noter

Har du ikke mod på at lave dine egne lasagneplader, så brug friske lasagneplader fra køledisken. Smagen og konsistensen er i de friske plader mærkbart bedre end i de tørrede.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier