Hindbærtærte med mazarin og nutella

Hindbærtærte med mazarin og nutella

1 t, 15 min
20 min
1  kage
kitchenbysahar
Amatør
Om opskriften
Beskrivelse

Mit bud på en en lækker hindbærtærte a la en klassisk jordbærtærte. Den har en mazarinmasse, vaniljecreme, nutella og friske jordbær.

Bagte denne lækre tærte tidligere i dag. Den er nem at lave og smager godt! Jeg brugte hindbær, da jeg ikke havde flere jordbær, og så er det ikke sæson for de gode jordbær. Begge dele kan bruges, men tror jeg foretrækker jordbær.
 

Ingredienser
Mørdej
125 g Smør
230 g Mel
60 g Flormelis
1 Æg
Mazarinmasse
100 g Marcipan
100 g Smør (blødt)
100 g Sukker
1 Æg
25 g Mel
Vaniljecreme
  Kagecreme (1 brev)
4 dl Mælk
2 dl Piskefløde
Derudover
100 g Nutella (eller mørk chokolade)
1 pk Hindbær (eller jordbær)
Vejledning

Start med at lave mørdejen.

Bland mel og flormelis sammen.

Smuldre det bløde smør i med hænderne til det bliver til krummer.

Tilsæt ægget og saml dejen hurtigt til en fast blød dej.

Stil den på køl i 1 time.

Rul derefter dejen ud mellem to bagepapir og kom det I en tærteform eller springform på 23-24 cm.

Prik huller i dejen og lav mazarinmassen.

Bland smør, revet marcipan og sukker sammen.

Tilsæt æg og rør godt.

Vend melet i og hæld massen ovenpå tærtedejen.

Bag den ved 200 grader i cirka 20 minutter til den er let gylden.

Tag tærten ud og lad den køle helt af.

Smelt mørk chokolade eller nutella og smør det på kagen.

Stil kagen på køl og lav kagecremen efter anvisning på pakken.

Pisk fløden til flødeskum og vend det med kagecremen.

Smør cremen på kagen eller kom det i en sprøjtepose.

Pynt med halve jordbær eller hindbær.

Drys evt. flormelis på.

Velbekomme

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Om forfatteren
kitchenbysahar
Amatør
Bio
Kvinde på 26 år. Mor til 2. Brænder for madlavning og bagning. Elsker at udforske nye i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Hviletid
30 min
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier