Hindbær/rabarbergin

Hindbær/rabarbergin

10 min
75  cl
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen
✅Den skønneste hjemmelavede hindbær/rabarbergin til at lave smukke lyserøde gin&tonics af! ✅Perfekt til "girls night" eller lune sommeraftener på terrassen.
Om opskriften
Beskrivelse

Det her er min opskrift på hjemmelavet hindbær/rabarbergin!

Det er ikke en "i-sidste-øjeblik"-opskrift. Den tager nemlig fire uger at lave, men jeg lover, at det er ventetiden værd. Det bliver til den flotteste knaldrøde gin, og når man blander den med f.eks. tonic, så kan du servere vildt smukke og lækre lyserøde gin & tonics for gæsterne henover hele sommeren. Eller i hvert fald så længe der er gin tilbage :-)

Jeg kan altid bedst lide at lave tingene selv, det er hyggeligt, og det smager altid bedre!

Ingredienser
800 g Rabarber
4 1⁄2 dl Sukker
70 cl Gin (med hindbærsmag)
Vejledning

Til at begynde med skal du skylle/rense rabarberstænglerne og skære dem ud i stykker på cirka 2 centimeters længde.

Find en stor patentflaske og hæld alle rabarberne over i flasken sammen med sukker. Sæt låget på og stil det i køleskabet. Her skal det trække i 24 timer.

Når de 24 timer er gået, er det meste af sukkeret opløst, og en del af saften fra rabarberne ligger nu i bunden af flasken. Tilføj ginnen til flasken og rør lidt rundt i det.

Sæt det tilbage på køl. Her skal det stå og trække i fire uger, før det er klar til brug. Husk at røre i det engang imellem.

Du kan sagtens si rabarberne fra bagefter, men jeg lod dem blive i flasken. Det sker der intet ved.

Nu kan du bruge din hjemmelavede hindbær/rabarbergin til eksempelvis gin & tonics :-)

Om forfatteren
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen
Bio
Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!
Læs flere af vores opskrifter
Hviletid
672 t
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier