Herregårdskotelet i sous vide

Herregårdskotelet i sous vide

40 min
1 t, 30 min
2  Portioner
Profile picture for user Benjamin
Benjamin
Amatør
✅Koteletter med skaft er altid at foretrække frem for koteletter uden skaft. ✅ Der er mere saft og kraft i dem og denne opskrift er hvordan du laver dem perfekt ved hjælp af sous vide teknikken.
Om opskriften
Beskrivelse

Koteletter med skaft er altid at foretrække frem for koteletter uden skaft.

Der er mere saft og kraft i dem. 

Disse svinekoteletter er tilberedt i sous vide hvilket sikrer en ensartet og lækker tilberedning - hver gang.

Ingredienser
500 g Svinekotelet med skaft ((2 stk.))
1⁄2 Spidskål
100 g Jordskokker
2 dl Fløde
13 g Smør
  Krydderier (salt, hvid peber, citronsaft og gastrik)
Vejledning

Herregårdskotelet:

Start med at gourmetsalte kødet. Det gøres ved at dække kødet med salt på begge sider og lade det stå i 30 minutter.

Kotelet med skaft

Skyl kødet under den kolde hane for at fjerne salten.

Tør kødet af og steg det hårdt i 30-45 sekunder på hver side.

Krydr det med peber og vakuumpak det.

Læg det derefter i din sous vide/vandbad på 59 grader i 1 time og 15 minutter. 

Kødet tages op og tørres godt af og steges i smør/olie kort tid på begge sider, så man får den flotte stegeskorpe uden at tilberede kødet mere, da kødet er tilberedt og mørt.

Kotelet med skaft

 

Jordskokkemos

Skræl jordskokkerne og del dem i små stykker. Kog dem i vand (tilsat lidt citronsaft – det sørger for at de ikke misfarves) indtil de er bløde og vandet hældes fra.

Pisk herefter de kogte jordskokker til en mos sammen med smør og fløde mælk, og smag til med salt, hvid peber, gastrik og citronsaft.

 

Spidskål

Spidsen flækkes mit over på langs. Derefter deles den igen og vi bruger 2 kvarte til denne opskrift.

Smelt smør og olie på en pande og steg kålen på alle 3 sider så der er lidt stegeskorpe ved ret høj varme.

Herregårdskotelet i sous vide

Herefter skrues der ned for blusset og der tilføres lidt eddike og hvidvin. Lad det simre i 10-12 minutter hvor de vendes hver 3-4 minut og de er herefter klar til servering.

Server det hele samlet.

Om forfatteren
Profile picture for user Benjamin
Benjamin
Amatør
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Hvad kan du med sous vide?


•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.


Sociale medier