Helstegt knurhane

Helstegt knurhane

10 min
25 min
4  personer
Profile picture for user Redaktion
Redaktion
Redaktion
Helstegte fisk på grillen er altid smukke og er med til at holde en del af smagen i det dejlige kød. Her serveres saltvandsfisken knurhane med stegte ferskner og er krydret med bl.a. citron og frisk timian.
Om opskriften
Beskrivelse

Helstegte fisk på grillen er altid smukke og er med til at holde en del af smagen i det dejlige kød.

Her serveres saltvandsfisken knurhane med stegte ferskner og er krydret med bl.a. citron og frisk timian.

Vi har opskriften fra bogen "Fisk på gaflen", skrevet af Rasmus Grønbech.

Ingredienser
Knurhane
2 Knurhaner
1 Citron (økologisk)
4 fed Hvidløg
1 tsk Fennikelfrø
2 Laurbærblad
  Frisk timian (4 kviste)
  Olivenolie (til stegning)
  Salt og peber (friskkværnet)
Stegte ferskner
4 Ferskner
1 dl Olivenolie
1 tsk Anisfrø (grønne)
  Frisk timian (2 kviste)
1 Citron (økologisk)
100 g oliven (sorte)
  Salt og peber (friskkværnet)
Vejledning

HELSTEGT KNURHANE

Tænd en grill eller arranger et egnet ildsted.

Skrab knurhanerne for skæl ved at køre en kniv fra hale mod hoved under rindende koldt vand.

Skær bugen op, fjern indvoldene og skyl godt med vand.

Gnid bugen godt med salt og peber.

Skær citronen i skiver og knus hvidløget groft.

Bland citronskiver, hvidløg, fennikelfrø, laurbærblade og timiankviste og læg blandingen ind i bugen på fiskene og bind sammen med køkkensnor.

Pensl fiskene godt med olivenolie og krydr med salt og peber.

Grill fiskene på en grill eller over åben ild.

De skal have ca. 8-10 minutter på hver side.

 

STEGTE FERSKNER

Del fersknerne i kvarter og fjern stenene.

Læg ferskenbådene i et ildfast fad med skæresiden opad, pensl med olivenolie, drys med anisfrø og salt og peber.

Pluk timianen, pil hvidløgene og skær citronen i skiver.

Læg sorte oliven, timian, hvidløgsfed og citronskiver ved ferskenbådene og stil fadet i ovnen ved 180 grader i 20-25 minutter.

 

SERVERING

Server evt. med Kartoffelpuré med græsk yoghurt.

Kilde

Fisk på gaflen

Vi har opskriften fra bogen: "Fisk på gaflen", udgivet af Politikens Forlag.

Om forfatteren
Profile picture for user Redaktion
Redaktion
Redaktion
Bio
Vores artikler er altid skrevet ud fra vores holdninger og de emner, vi interesserer os for.
Skriv til os på redaktion@gastrofun.dk hvis du har feedback.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier