Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Helstegt dådyrkølle

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

14. august 2019
Helstegt dådyrkølle med røget vildtsmør, kartofler, enebær & muskatnød. En lækker dyrekølle er noget af det fineste kød på dyret, så det må endelig ikke overtilberedes - så det skal tilberedes rosa.

Opskrift på helstegt dådyrkølle

Helstegt dådyrkølle med røget vildtsmør, kartofler, enebær & muskatnød.

En lækker dyrekølle er noget af det fineste kød på dyret, så det må endelig ikke overtilberedes – så det skal tilberedes rosa.

Vi har opskriften fra bogen: “Vildt på gaflen“, skrevet af Rasmus Grønbech.Vildt på gaflen forside


Antal: 4 personer

Helstegt dådyrkølle

Helstegt dådyrkølle med røget vildtsmør, kartofler, enebær & muskatnød. En lækker dyrekølle er noget af det fineste kød på dyret, så det må endelig ikke overtilberedes - så det skal tilberedes rosa.
Forfatter: Gæsteindlæg
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time 40 minutter

Ingredienser

  • 3 kilogram Dådyrkølle Cirka størrelse
  • 50 gram Smør Blødt
  • 10 stk. Enebær Knuste
  • 5 kviste Rosmarin
  • Salt og Peber Friskkværnet

Rosevalkartofler

  • 10-20 stk. Kartofler rosevalkartofler
  • Olivenolie Til stegningen
  • Salt og Peber Friskkværnet

Røget vildtsmør

  • 250 gram Smør Blødt
  • 1 stk. Muskatnød Friskrevet
  • 8 stk. Enebær Knuste
  • 1 stk. Citron Revet skal og saft af 1 økologisk
  • 1 tsk. Salt Røget
  • Peber Fra kværn

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Puds forsigtigt dyrekøllen:
  • Skær den tynde hinde af, der er hele vejen rundt om køllen.
  • Gnid køllen ind i smør og krydr godt med finthakkede urter og krydderier.
  • Læg køllen på en stegerist med en drypbakke under og brun den i 10 minutter i den varme ovn.
  • Skru ovnen ned på 120 grader og lad køllen stege videre i 1-1,5 time, indtil kernetemperaturen er 50 grader.
  • Tag stegen ud og lad den hvile i 30 minutter før udskæring.

Rosevalkartofler

  • Skru ovntemperaturen op til 160 grader.
  • Vask kartoflerne grundigt og skær med en skarp kniv en masse små snit halvt igennem hele kartoflen – som ved hasselbackkartofler.
  • Gnid herefter kartoflerne ind i olivenolie, salt og peber.
  • Del hvidløgene i fed og pil feddene.
  • Kom kartofler og hvidløg i et smurt ildfast fad.
  • Sæt fadet i ovnen i cirka 30-40 minutter ved 160 grader, indtil kartoflerne er møre og gyldne.

Røget vildtsmør

  • Rør det bløde smør med fintrevet muskatnød, knuste enebær, revet citronskal, citronsaft, røget salt og friskkværnet peber.
  • Rul smørret ind i folie og læg det på køl.
  • Skær det afkølede smør i passende stykker.

Servering

  • Sæt spækbrættet på bordet og skær kødet i tynde skiver.
  • Server kartoflerne og kryddersmørret til ved siden af.