ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Helstegt dådyrkølle

| 14. august 2019

Helstegt dådyrkølle med røget vildtsmør, kartofler, enebær & muskatnød.

En lækker dyrekølle er noget af det fineste kød på dyret, så det må endelig ikke overtilberedes – så det skal tilberedes rosa.

Vi har opskriften fra bogen: “Vildt på gaflen“, skrevet af Rasmus Grønbech.


Helstegt dådyrkølle

5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time 40 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Gæsteindlæg

Ingredienser

  • 3 kilogram Dådyrkølle Cirka størrelse
  • 50 gram Smør Blødt
  • 10 stk. Enebær Knuste
  • Rosmarin 5 kviste
  • Salt og peber Friskkværnet

Rosevalkartofler

  • Kartofler 12-20 rosevalkartofler
  • Olivenolie Til stegningen
  • Salt og peber Friskkværnet

Røget vildtsmør

  • 250 gram Smør Blødt
  • 1 stk. Muskatnød Friskrevet
  • 8 stk. Enebær Knuste
  • 1 stk. Citron Revet skal og saft af 1 økologisk
  • 1 tsk. Salt Røget
  • Peber Fra kværn

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 200 grader.

Puds forsigtigt dyrekøllen:

Skær den tynde hinde af, der er hele vejen rundt om køllen.

Gnid køllen ind i smør og krydr godt med finthakkede urter og krydderier.

Læg køllen på en stegerist med en drypbakke under og brun den i 10 minutter i den varme ovn.

Skru ovnen ned på 120 grader og lad køllen stege videre i 1-1,5 time, indtil kernetemperaturen er 50 grader.

Tag stegen ud og lad den hvile i 30 minutter før udskæring.

 

    Rosevalkartofler

    • Skru ovntemperaturen op til 160 grader.
      Vask kartoflerne grundigt og skær med en skarp kniv en masse små snit halvt igennem hele kartoflen – som ved hasselbackkartofler.
      Gnid herefter kartoflerne ind i olivenolie, salt og peber.
      Del hvidløgene i fed og pil feddene.
      Kom kartofler og hvidløg i et smurt ildfast fad.
      Sæt fadet i ovnen i cirka 30-40 minutter ved 160 grader, indtil kartoflerne er møre og gyldne.
       

    Røget vildtsmør

    • Rør det bløde smør med fintrevet muskatnød, knuste enebær, revet citronskal, citronsaft, røget salt og friskkværnet peber.
      Rul smørret ind i folie og læg det på køl.
      Skær det afkølede smør i passende stykker.
       

    Servering

    • Sæt spækbrættet på bordet og skær kødet i tynde skiver.
      Server kartoflerne og kryddersmørret til ved siden af.

    Om forfatteren




    Vi har opskriften fra bogen: "Vildt på Gaflen", udgivet af Politikens Forlag.