ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Helstegt dådyrkølle

PER ASMUSSEN | 14. august 2019
Helstegt dådyrkølle med røget vildtsmør, kartofler, enebær & muskatnød. En lækker dyrekølle er noget af det fineste kød på dyret, så det må endelig ikke overtilberedes - så det skal tilberedes rosa.

Helstegt dådyrkølle med røget vildtsmør, kartofler, enebær & muskatnød.

En lækker dyrekølle er noget af det fineste kød på dyret, så det må endelig ikke overtilberedes – så det skal tilberedes rosa.

Vi har opskriften fra bogen: “Vildt på gaflen“, skrevet af Rasmus Grønbech.Vildt på gaflen forside


Antal: 4 personer

Helstegt dådyrkølle

Helstegt dådyrkølle med røget vildtsmør, kartofler, enebær & muskatnød. En lækker dyrekølle er noget af det fineste kød på dyret, så det må endelig ikke overtilberedes - så det skal tilberedes rosa.
4 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Gæsteindlæg
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time 40 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 3 kilogram Dådyrkølle Cirka størrelse
  • 50 gram Smør Blødt
  • 10 stk. Enebær Knuste
  • 5 kviste Rosmarin
  • Salt og peber Friskkværnet

Rosevalkartofler

  • 10-20 stk. Kartofler rosevalkartofler
  • Olivenolie Til stegningen
  • Salt og peber Friskkværnet

Røget vildtsmør

  • 250 gram Smør Blødt
  • 1 stk. Muskatnød Friskrevet
  • 8 stk. Enebær Knuste
  • 1 stk. Citron Revet skal og saft af 1 økologisk
  • 1 tsk. Salt Røget
  • Peber Fra kværn

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Puds forsigtigt dyrekøllen:
  • Skær den tynde hinde af, der er hele vejen rundt om køllen.
  • Gnid køllen ind i smør og krydr godt med finthakkede urter og krydderier.
  • Læg køllen på en stegerist med en drypbakke under og brun den i 10 minutter i den varme ovn.
  • Skru ovnen ned på 120 grader og lad køllen stege videre i 1-1,5 time, indtil kernetemperaturen er 50 grader.
  • Tag stegen ud og lad den hvile i 30 minutter før udskæring.

Rosevalkartofler

  • Skru ovntemperaturen op til 160 grader.
  • Vask kartoflerne grundigt og skær med en skarp kniv en masse små snit halvt igennem hele kartoflen – som ved hasselbackkartofler.
  • Gnid herefter kartoflerne ind i olivenolie, salt og peber.
  • Del hvidløgene i fed og pil feddene.
  • Kom kartofler og hvidløg i et smurt ildfast fad.
  • Sæt fadet i ovnen i cirka 30-40 minutter ved 160 grader, indtil kartoflerne er møre og gyldne.

Røget vildtsmør

  • Rør det bløde smør med fintrevet muskatnød, knuste enebær, revet citronskal, citronsaft, røget salt og friskkværnet peber.
  • Rul smørret ind i folie og læg det på køl.
  • Skær det afkølede smør i passende stykker.

Servering

  • Sæt spækbrættet på bordet og skær kødet i tynde skiver.
  • Server kartoflerne og kryddersmørret til ved siden af.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

Vi har opskriften fra bogen: "Vildt på Gaflen", udgivet af Politikens Forlag.