Helstegt dådyrkølle

Helstegt dådyrkølle

10 min
1 t, 40 min
4  personer
Profile picture for user Gæsteindlæg
Gæsteindlæg
Redaktion
✅Helstegt dådyrkølle med røget vildtsmør, kartofler, enebær & muskatnød.✅En lækker dyrekølle er noget af det fineste kød på dyret, så det må endelig ikke overtilberedes - så det skal tilberedes rosa.
Om opskriften
Beskrivelse

Helstegt dådyrkølle med røget vildtsmør, kartofler, enebær & muskatnød.

En lækker dyrekølle er noget af det fineste kød på dyret, så det må endelig ikke overtilberedes - så det skal tilberedes rosa.

Vi har opskriften fra bogen: "Vildt på gaflen", skrevet af Rasmus Grønbech.

Ingredienser
3 kg Dådyrkølle (Cirka størrelse)
50 g Smør (Blødt)
10 Enebær (Knuste)
  Rosmarin (5 kviste)
  Salt og peber (Friskkværnet)
Rosevalkartofler
  Kartofler (12-20 rosevalkartofler)
  Olivenolie (Til stegningen)
  Salt og peber (Friskkværnet)
Røget vildtsmør
250 g Smør (Blødt)
1 Muskatnød (Friskrevet)
8 Enebær (Knuste)
1 Citron (Revet skal og saft af 1 økologisk)
1 tsk Salt (Røget)
  Peber (Fra kværn)
Vejledning

Forvarm ovnen til 200 grader.

Puds forsigtigt dyrekøllen:

Skær den tynde hinde af, der er hele vejen rundt om køllen.

Gnid køllen ind i smør og krydr godt med finthakkede urter og krydderier.

Læg køllen på en stegerist med en drypbakke under og brun den i 10 minutter i den varme ovn.

Skru ovnen ned på 120 grader og lad køllen stege videre i 1-1,5 time, indtil kernetemperaturen er 50 grader.

Tag stegen ud og lad den hvile i 30 minutter før udskæring.

 

Rosevalkartofler

Skru ovntemperaturen op til 160 grader.

Vask kartoflerne grundigt og skær med en skarp kniv en masse små snit halvt igennem hele kartoflen – som ved hasselbackkartofler.

Gnid herefter kartoflerne ind i olivenolie, salt og peber.

Del hvidløgene i fed og pil feddene.

Kom kartofler og hvidløg i et smurt ildfast fad.

Sæt fadet i ovnen i cirka 30-40 minutter ved 160 grader, indtil kartoflerne er møre og gyldne.

 

Røget vildtsmør

Rør det bløde smør med fintrevet muskatnød, knuste enebær, revet citronskal, citronsaft, røget salt og friskkværnet peber.

Rul smørret ind i folie og læg det på køl.

Skær det afkølede smør i passende stykker.

 

Servering

Sæt spækbrættet på bordet og skær kødet i tynde skiver.

Server kartoflerne og kryddersmørret til ved siden af.

Kilde

Vi har opskriften fra bogen: "Vildt på Gaflen", udgivet af Politikens Forlag.

Om forfatteren
Profile picture for user Gæsteindlæg
Gæsteindlæg
Redaktion
Bio
Indlægget er ikke skrevet af redaktionen selv, men forfatteren bag har skrevet indlægget efter aftale med os. Skriv til os på redaktion@gastrofun.dk hvis du er interesseret i at skrive til os.
Læs flere af vores opskrifter
Hviletid
30 min
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier