Helbagt misomarineret blomkål

Helbagt misomarineret blomkål

10 min
1 t
4  Portioner
fadlsforlag
Redaktion
Dejlig og lækker opskrift på et helbagt blomkål. Retten har masser af umami-smag og de asiatiske smage passer virkelig godt sammen med blomkålet.
Om opskriften
Beskrivelse

Dejlig og lækker opskrift på et helbagt blomkål. Retten har masser af umami-smag og de asiatiske smage passer virkelig godt sammen med blomkålet.

Opskriften kan bruges som en vegetarret, forret eller tilbehør til et hovedmåltid.

Vi har opskriften fra bogen: "Nemt vegetarisk", hvor forfatteren siger følgende om opskriften:

"Helbagt blomkål er ikke bare sundt, velsmagende og dejligt nemt at lave, det er også virkeligt fint at have stående på middagsbordet – og som I nok har opdaget, er jeg svært glad for mad, der både er velsmagende og pænt. Denne version er lavet med en lækker asiatisk inspireret misomarinade, der virkelig giver det bagte blomkål et ekstra pift! Blomkålshovedet dækkes af marinaden og bages derefter i ovnen, til det begynder at bliver godt mørkt i kanten og får den lækreste nøddeagtige smag. Jeg vil normalt mene, der er nok til 4 portioner, men hvis du er lige så vild med blomkål som mig, er der nok kun til to."

Ingredienser
1 Blomkål
1 spsk Miso
1 spsk Sesamolie
  Limesaft (Saft af ½ lime)
1 spsk Soja
1 fed Hvidløg
  Chili (¼-½ tsk. stødt chili)
1⁄4 tsk Havsalt
  Peber (Fra kværn)
TOPPING
  Sesamfrø (1-2 spsk. Ristede)
1 Forårsløg (Fintsnittet)
1⁄2 Chili (Rød. Fintsnittet)
Vejledning

Forvarm ovnen til 200 °.

Skær derefter bladene og bunden af blomkålen, så den kan stå af sig selv.

Skyl blomkålshovedet, og dup gerne overskydende vand væk med et rent viskestykke.

Pisk miso, sesamolie, lime, soja, hvidløg, chili, salt og peber sammen til en marinade, og fordel den på hele blomkålshovedet.

Brug gerne hænderne til at få det masseret godt ind.

Bag derefter blomkålen i ca. 50-60 min.; den skal være godt brun i kanten, da det er det, der virkelig giver den gode smag.

Den skal dog selvfølgelig ikke blive for mørk og begynde at brænde på, så hold øje med den.

Hvis blomkålen bliver for hurtigt mørk og stadig ikke er gennembagt, så kan du dække den til med stanniol og bage den færdig tildækket.

Server blomkålen med sesamfrø, fintsnittet forårsløg og chili.

Kilde

Vi har fået opskriften fra bogen: "Nemt vegetarisk"

Om forfatteren
fadlsforlag
Redaktion
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier