Havtaskekæber sous vide

Havtaskekæber sous vide

25 min
30 min
2  Portioner
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
✅Saftige og møre havtaskekæber sous vide. ✅En delikatesse, med et hav af serveringsmuligheder! ✅Havtasken omtales af mange som verdens grimmeste fisk, men hvad den ikke vinder på udseendet, vinder den på delikatessebarometeret!
Om opskriften
Beskrivelse

Saftige og møre havtaskekæber sous vide.

En delikatesse, med et hav af serveringsmuligheder!

Havtasken er en op til 2 meter lang fisk med et næsten abnormt stor hoved og et meget stort gab. Den lever i det nordøstlige Altanterhav og omtales af mange som verdens grimmeste fisk.

Hvad havtasken dog ikke vinder på udseende, vinder den på delikatessebarometeret: Havtaskekæber er super lækre, for eksempel enten grillet, stegt eller dampet - men som med så mange andre ting, satte jeg mig for at teste, hvordan den gør sig med sous vide-metoden.

Tilberedt, som jeg gjorde her, blev fisken blød men fast med et let bid og mindede om kammusling i sin konsistens. Smagen var ligeledes hen af skaldyr, men med en markant smag af havtaske - helt utroligt lækker! 

Ingredienser
300 g Havtaskekæber
Vejledning

Start med af gourmetsalte havtaskekæberne i 20 minutter. Dette gøres for at trække væske ud af fisken, og gøre kødet mere fast. Normalvis gourmetsalter jeg i cirka 30 minutter, men fordi havtaskekæberne er så små, nøjedes jeg i dette tilfælde med 20 minutter.

Forbered i mellemtiden dit sous vide-apparat og sæt temperaturen på 50 grader. Kog evt. vandet på en vandkedel og hæld det i karret med varmt vand fra hanen.

Efter gourmetsaltningen skylles fisken fri for salt under den kolde hane.

Tør fisken godt.

Kom fisken i en vakuumpose.

Vakuumpak havtaskekæberne.

Placér de vakuumpakkede kæber i dit sous vide-apparat.

Tilbered i 25 minutter.

Servér.

Havtaskekæber sous vide

Noter

Hvis du har havtaskehaler, skal disse tilberedes sous vide ved 55 grader i 30 minutter.

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Hvad kan du med sous vide?


•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.


Sociale medier