Havrekiks

Havrekiks til de små

45 min
10 min
25  kiks
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør

Er dine børn også helt vilde med de til tider lidt for dyre børnekiks, så er denne opskrift måske lige noget for jer!? 👌✅

Med denne opskrift undgår du unødig sukker, og så er den super nem, og perfekt hvis de dejlige børn skal med i køkkenet. 🍴👨‍👩‍👧‍👦

Så på med forklædet og find jeres udstikkere frem. Alle kan være med, da opskriften ikke kræver det store udstyr. 

Find skål og håndmixer frem og kom igang.

Om opskriften
Beskrivelse

Er dine børn også helt vilde med de til tider lidt for dyre børnekiks, så er denne opskrift måske lige noget for jer!?

Med denne opskrift undgår du unødig sukker, og så er den super nem, og perfekt hvis de dejlige børn skal med i køkkenet.

Så på med forklædet og find jeres udstikkere frem. Alle kan være med, da opskriften ikke kræver det store udstyr. 

Find skål og håndmixer frem og kom igang.

Ingredienser
60 g Banan (Cirka en halv banan)
50 g Smør (Stuetempereret)
1 Æg
10 g Vaniljesukker
50 g Havregryn
100 g Hvedemel
Vejledning

Skær banan og smør i mindre, og kom det op i en røreskål. Pisk det godt sammen med en håndmixer.  Massen vil virke grynet, men det betyder ikke noget.

Tilsæt nu et æg og vaniljesukker og pisk det hele godt sammen. Det tager cirka et lille minuts tid.

Tilsæt havregryn og rør det hele til en homogen masse.

Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, indtil dejen kommer til at minde i konsistens om en mørdej.

Sæt dejen på køl i 30 minutter.

Rul dejen ud på et meldrysset bord, til en tykkelse på cirka 1-2 millimeter.

Nu er det bare med at få stukket kiks ud i jeres ynglingsform. Placer dem på bageplader beklædt med bagepapir.

Bag kiksene i 10 minutter nederst i ovnen ved 200 grader varmluft.

Lad kiksende afkøle på en bagerist, inden de pakkes i en kagedåse.

Kiksene kan holde sig i cirka 14 dage.

Havrekiks

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier