Havrejulekugler

Havrejulekugler

2 min
12 min
35  stk.
Profile picture for user Thomas Tranegaard Nielsen
Thomas Tranegaard Nielsen
Redaktion

✅Jeg elsker at være i køkkenet og bage. Især når min 5 årige søn Dirch er med, så er det bare der man ved at det hele giver mening.

✅Op til jul bager vi selvfølgelig endnu mere end vi plejer og her har vi sammen fundet en god juleudgave af havregrynskugler.

Om opskriften
Beskrivelse

Jeg elsker at være i køkkenet og bage. Især når min 5 årige søn Dirch er med, så er det bare der man ved at det hele giver mening.

Op til jul bager vi selvfølgelig endnu mere end vi plejer og her har vi sammen fundet en god juleudgave af havregrynskugler.


Se en teaser til vores video hvor vi laver havregrynskugler her:

GastroFun PREMIUM kan du selvfølgelig se hele videoen. Har du ikke adgang endnu, kan du tilmelde dig her.

Ingredienser
180 g Havregryn
100 g Flormelis
30 g Kakao (mere for mørkere smag)
10 g Vaniljesukker (evt. hjemmelavet vaniljeessens)
1 tsk Kanel (strøget)
1 tsk Kardemomme (strøget)
1 tsk Stødt ingefær (strøget)
25 g Mørk chokolade (revet)
1⁄2 Klementin (saft og skal)
130 g Smør (blødt)
  Kokosmel (til at rulle dem i)
Vejledning

1.    Bland havregryn, flormelis, kakao, vanilje, krydderier, mørk chokolade og revet klementinskal i en skål.

2.    Skær smør i tern og kom det i skålen.

3.    Tilsæt klementin saft og rør det hele sammen (det kan godt være, du bliver nødt til at stille hænderne i det for at få samlet massen).

4.    Tril massen til små kugler og vend dem i kokosmel.

5.    Stil dem på køl til de skal nydes.

Om forfatteren
Profile picture for user Thomas Tranegaard Nielsen
Thomas Tranegaard Nielsen
Redaktion
Bio
Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært på GastroFun Premium og en del af redaktionen her på siden, og så er han med i MasterChef 21.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier