Havregrynskugler med sukker og kokos

Havregrynskugler med sukker og kokos

10 min
1 t
60  stk.
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Havregrynskugler med sukker og kokos - eller som de hedder hjemme hos os: Kokos-tryllekugler. Opskriften her er den min Farmor altid lavede og den er nem at lave om på hvis man f.eks. ønsker at lave en voksenudgave med rom i.
Om opskriften
Beskrivelse

Havregrynskugler med sukker og kokos - eller som de hedder hjemme hos os: Kokos-tryllekugler.

Opskriften her er den min Farmor altid lavede og den er nem at lave om på hvis man f.eks. ønsker at lave en voksenudgave med rom i.


Se en teaser til vores video hvor vi laver havregrynskugler her:

GastroFun PREMIUM kan du selvfølgelig se hele videoen. Har du ikke adgang endnu, kan du tilmelde dig her.

Ingredienser
220 g Havregryn (Svarende til 6 dl)
79 g Kokosmel (Svarende til 2 dl)
150 g Flormelis (Svarende til 3 dl)
200 g Smør (Stuetempereret)
20 g Vaniljesukker
40 g Kakao
2 spsk Vand
80 g Sukker (Til pyntningen)
Vejledning

Sørg for at smørret er stuetempereret inden du går i gang - ellers er det umuligt at arbejde med.

Bland det sammen med havregrynet, kokosmelet, vaniljesukkeret, kakaopulveret, flormelisen og vandet.

Jeg prøvede først at ælte det med en grydeske, det var hårdt - så jeg gik i gang med hånden.

Det var også for hårdt, da portionen er ret stor. Så det hele endte i røremaskinen og jeg fik lavet en masse unødvendig opvask.

Når massen er æltet til en ensartet masse, så skal kuglerne formes.

Det gøres i hånden og de skal være cirka 2-3 cm i diameter.

Hæld sukker i en lille skål og rul dine kugler deri.

Lad dem stå på køl natten over i køleskabet, eller som minimum én time, før de spises.

Hold dem på køl indtil de er spist - hos os tager det ikke særlig lang tid :-)

Havregrynskugler med sukker og kokos

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier