Havregrynskager

Havregrynskager
Sidst ændret:
Mandag den 25. november, 2019 - 08:51
Beskrivelse

Havgrynskager er småkagen, alle kan lide! De består helt enkelt af en god del smør, sukker og havregryn, hvilket giver de dejligste, sprøde småkager. 

Byd dine gæster på lidt sødt til kaffen - hvad end det er aftenkaffe eller eftermiddagskaffen. 

Har du brug for et original indspark til en værtindegave, så er havregrynskagerne et godt bud. Pak dem f.eks. fint ind i en kagedåse med sløjfe.

Småkagerne er ikke synderligt julede, hvilket gør dem oplagte året rundt.

Sværhedsgrad
Udbytte
18 Stk
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
45 minutter
Ingredienser
75 g Smør
100 g Havregryn
1 Æg
1 tsk Bagepulver
125 g Sukker
1 spsk Hvedemel
Vejledning

Tænd alm. ovn på 200 grader.

Smelt smør i en gryden og tilsæt havregryn. Tag gryden af varmen.

Pisk øvrige ingredienser sammen og tilføj smør og havregrynblanding. 

Sæt 18 klatter dej - fordelt på to bageplader - 9 på hver (ikke flere).

Bag i ovnen 5-8 min, til de får lidt farve i kanten - lad kagerne køle af på bagerist, til de er helt kolde og sprøde!

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier