Havregrynskager

Havregrynskager

10 min
20 min
30  Stk.
Profile picture for user Katrine Louise Fisker
Katrine Louise Fisker
Amatør

Verdens nemmeste småkager!

Lækre og lette småkager, der næsten smelter på tungen.😋 Når havregryn bages i ovnen, får de en helt særlig, let nøddeagtig smag. 

Disse havregrynskager er så nemme og hurtige at bage, at hele processen kan klares på en halv time. Perfekte til uventede gæster. 

Om opskriften
Beskrivelse

Verdens nemmeste småkager!

Lækre og lette småkager, der næsten smelter på tungen. Når havregryn bages i ovnen, får de en helt særlig, let nøddeagtig smag. 

Disse havregrynskager er så nemme og hurtige at bage, at hele processen kan klares på en halv time. Perfekte til uventede gæster. 

Ingredienser
75 g Smør
120 g Sukker (hvidt sukker, ikke rørsukker)
75 g Havregryn (finvalsede)
1 Æg
1 tsk Bagepulver
1 tsk Vaniljesukker
1 knsp Salt (fint salt)
1 spsk Hvedemel
Vejledning

Smelt smørret.

Rør sukker, havregryn og smeltet smør sammen i en skål (brug en ske).

Pisk ægget sammen og tilsæt det til dejen. Bland det hele godt.

Rør hvedemel, bagepulver, vanillesukker og salt i i dejen. 

Brug to teskeer til at sætte klatter af dejen på en bageplade med bagepapir. Husk god afstand mellem hver kage, da de flyder meget ud. 

Bag kagerne ved 180 grader varmluft i cirka 5-6 minutter.

Lad kagerne afkøle på en rist.

Noter

Tilsæt evt. lidt fintreven citronskal til dejen, hvis du vil have en lidt anderledes småkage.

Om forfatteren
Profile picture for user Katrine Louise Fisker
Katrine Louise Fisker
Amatør
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier