Hasselback butternutsquash

Hasselback butternutsquash

10 min
35 min
4  personer
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
✅Søde ovnbagte butternutsquash. ✅De kan stå alene som en vegetarret eller bruges som tilbehør i stedet f.eks. hasselback kartofler

✅Vi har opskriften fra bogen: "And - året rundt", hvor forfatteren Githa Bennorth skriver følgende om opskriften:

"Hasselback er en meget populær tilberedningsmetode til kartofler, som blev opfundet af Leif Elisson i 1953, hvor han var kok på restaurant Hasselbacken i Stockholm. Denne tilberedning kan bruges til mange andre grøntsager, det er bare et spørgsmål om at forsøge sig frem. Butternutsquash er en af de grøntsager, som vi her i Danmark har taget til os fra udlandet inden for få år. Butternutsquash er i familie med græskar, den er meget fiberrig og indeholder magnesium samt er rig på A- og C-vitamin. Jeg har valgt at tage butternutsquashen med, fordi den smager virkelig dejligt og passer godt til and. Derudover kan den erstatte kartoflen, da den er meget rig på smag og fylde. Butternutsquashen behøver ikke at blive skrællet, da skrællen er forholdsvis tynd og ikke sej."

Om opskriften
Beskrivelse

Søde ovnbagte butternutsquash. De kan stå alene som en vegetarret eller bruges som tilbehør i stedet f.eks. hasselback kartofler

Vi har opskriften fra bogen: "And - året rundt", hvor forfatteren Githa Bennorth skriver følgende om opskriften:

"Hasselback er en meget populær tilberedningsmetode til kartofler, som blev opfundet af Leif Elisson i 1953, hvor han var kok på restaurant Hasselbacken i Stockholm. Denne tilberedning kan bruges til mange andre grøntsager, det er bare et spørgsmål om at forsøge sig frem. Butternutsquash er en af de grøntsager, som vi her i Danmark har taget til os fra udlandet inden for få år. Butternutsquash er i familie med græskar, den er meget fiberrig og indeholder magnesium samt er rig på A- og C-vitamin. Jeg har valgt at tage butternutsquashen med, fordi den smager virkelig dejligt og passer godt til and. Derudover kan den erstatte kartoflen, da den er meget rig på smag og fylde. Butternutsquashen behøver ikke at blive skrællet, da skrællen er forholdsvis tynd og ikke sej."

Ingredienser
2 Butternutsquash
1 dl Olivenolie (kan erstattes af smeltet smør)
  nødder (1 håndfuld af eget valg)
  Timian (1 dusk)
  Salt
Vejledning

Skræl og flæk de to butternutsquash og fjern kernerne.

Læg squashen med den flade kødside nedad og skær dybe snit med 0,5 cm imellem.

Lav snit hele vejen fra top til bund, men skær ikke helt igennem, squashen skal hænge sammen i bunden. 

Læg de 4 halve butternutsquash i et ildfast fad, som er smurt med olie.

Smør olien på, drys med salt og hakkede nødder, kom timian på og bag i ca. 25-35 minutter ved 180 °C.

Stik ned i kødet for at mærke, om de er møre, og server dem sprøde og varme.

Noter

Tip:  Når du skal skære snit ned i butternutsquashen, kan det være en fordel at lægge en spisepind på hver side, på den måde kan du ikke komme til at skære hele vejen igennem.
 

Kilde

Bogen And

AND af Githa Bennorth, 152 sider, Muusmann Forlag.

Om forfatteren
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
Bio
Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier