Hakkebøf

Hakkebøf

40 min
10 min
2  Portioner
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
✅Benyt dette og få den perfekte hakkebøf 🐄🥩 hver gang.✅Anvend denne simple metode:Det hakkede oksekød tages ud 30 minutter før den skal tilberedes. ⏳ Det gør at den nemmere bliver stegt, da en kold bøf på en varm pande vil resultere i at alt væsken kommer ud og bøffen dermed koges.
Om opskriften
Beskrivelse

Er du også vild med en god, velsmagende hakkebøf? Med dette trick får du den perfekte hakkebøf hver gang.

Der er mange muligheder, men vi bruger én simpel metode:

Det hakkede oksekød tages ud 30 minutter, før det skal tilberedes. Det gør, at den nemmere bliver stegt, da en kold bøf på en varm pande vil resultere i, at alt væsken kommer ud, og bøffen dermed koges - hvilket ikke er at foretrække!

Vi bruger altid en fedtprocent mellem 8-12 % for at sikre os, at kødet ikke er for magert eller fedt. Det betyder også, at vi kan undgå at tilføre smør eller olie til stegningen, der altid foregår på en pande hos os.

Afhængig af hvor mange man er, så bruger vi følgende metoder: 

  • 500 gram hakket oksekød er nok til 3 personer. For at bøfferne passer i størrelserne deles kødet i 4 stykker a' hver 125 gram som der laves hakkebøffer af.
  • 400 gram hakket oksekød er nok til 2 personer. For at bøfferne passer i størrelserne deles kødet i 3 stykker a' hver 133 gram som der laves hakkebøffer af.

Det sikrer, at de har en ensartet størrelse som passer til denne tilberedningsmetode.

Ingredienser
500 g Hakket Oksekød (Brug en fedtprocent mellem 8-12)
  Flagesalt
  Friskkværnet peber
Vejledning

Bøfferne formes i lige store stykker og man skal sikre at siderne også er ens.

Stegning af hakkebøf

En tør pande varmes godt op og sættes på den en af de højeste temperaturer på komfuret. I vores tilfælde er den på 12 ud af 14 (induktion) og tidligere kørte vi 8 ud af 9 (også induktion).

Fedtet fra kødet er nok til at sikre at det ikke brænder på og det stadig får fedt smagen og den flotte stegeoverflade. Tørsteg dem i 5 minutter og vend dem. Skru samtidig ned for varmen til cirka halv styrke og giv dem 5 minutter mere.

Når kødet er færdigstegt drysses havsalt og peber hen over kødet og lad det hvile i 2 minutter under et rent viskestykke. 

Derefter er dine hakkebøffer klar til servering.

Hakkebøf

Noter

Server dem sammen med kogte kartofler, brun sovs og haricot verts (grønne bønner).

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier