Gullashsuppe

Gullashsuppe

20 min
2 t, 10 min
4  Portioner
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion

✅Dejlig og lækker gullashsuppe. Den ungarske klassiker er fyldt med god smag og dejlig nem at lave.

✅Den kræver lidt tålmodighed at lave, men den passer sig selv det meste af tiden.

Vi benyttede krogmodnet/tørmodnet tykkam til opskriften, så vi tilberedte kødet i 60 minutter mindre end jeg ville gøre med normal "vådmodnet" kød fra supermarkedet.

Om opskriften
Beskrivelse

Dejlig og lækker gullashsuppe. Den ungarske klassiker er fyldt med god smag og dejlig nem at lave.

Den kræver lidt tålmodighed at lave, men den passer sig selv det meste af tiden.

Vi benyttede krogmodnet/tørmodnet tykkam til opskriften, så vi tilberedte kødet i 60 minutter mindre end jeg ville gøre med normal "vådmodnet" kød fra supermarkedet.

Ingredienser
400 g Oksetykkam (Kan sagtens være spidsbryst eller bov)
1 Løg (Stort. Brug 2 hvis de er små)
2 fed Hvidløg
1 spsk Sød paprika
1 spsk Røget paprika
1 tsk Cayennepeber
1⁄2 tsk Spidskommen
2 spsk Tomatpure
1 ds Hakket Tomater (Eller passata)
1 1⁄2 l fond (Jeg brugte oksefond. Det kan erstattes af vand og bouillon)
4 Laurbærblad
10 Peberkorn
2 Gulerødder
1 Rød peberfrugt
600 g Kartofler
  Krydderier (Salt og peber)
Vejledning

Skær de værste sener fra kødet og skær det i grove tern.

Jeg bruger en støbejernsgryde til opskriften, da den både kan bruges på komfuret og i ovnen. Hvis du ikke har en støbejernsgryde, så kan du brune kødet i en pande og komme det i ovnen i en stegeso eller et ildfast fad der er pakket ind i stainol.

Varm en tykbundet støbejernsgryde op og brun kødet af i enten smagsneutral olie, smør eller ghee ved høj varme.

Imens kødet steger pilles løg og hvidløg og hakkes fint.

Krydr kødet med salt og peber.

Kom tomatpure og paprika på panden, så de lige kort bliver "brændt".

Tilsæt løg og hvidløg og giv dem lidt varme.

Tilsæt fond, krydderierne, tomater, laurbærblade, peberkorn og evt. også blegselleri (jeg havde en enkelt stængel tilbage i kølskabet).

Bring det i kog under omrøring og skum evt. uklarheder af toppen.

Gullashsuppe

Sæt låg på gryden og kom det i ovnen ved 150 grader almindelig ovn.

Giv det 1 time i ovnen.

Skær peberfrugt, gulerødder og kartofler i grove tern og lægges forsigtigt i gryden.

Sæt låget på igen og sæt den tilbage i gryden.

Giv det 1 time mere i ovnen.

Tag suppen ud og smag til med salt og peber.

Gullashsuppe

Fjern laurbærbladene, blegsellerien og peberkorn inden servering.

Gullashsuppe

Server med brød, f.eks. foccacia, langtidshævet brød eller surdejsbrød 

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Hvordan kan du så komme i gang med dry aging?



Vi har disse artikler, der kan hjælpe dig igennem at finde det rette modningsskab eller metode til at komme i gang selv hjemme i privaten:

- Modningsskabsguide

- Dry aging metoder

•    Læs flere artikler/opskrifter omkring dry aging her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere, dry-aging poser eller andet du skal bruge til at komme i gang, så anbefaler vi disse sider:


Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier