ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Gulerodspure

PER ASMUSSEN | 11. juli 2022
Lækker og velsmagende gulerodspuré, der kan bruges som et alternativ til sauce, især til en forret/hovedret en varm sommerdag.
Gulerodspure

Lækker og velsmagende gulerodspuré, der kan bruges som et alternativ til sauce, især til en forret/hovedret en varm sommerdag. Jeg har spist den sammen med en lækker Iberico Presa, men jeg kan sagtens se at den vil være et hit med grillet/stegt fjerkræ eller almindelig gris.

Du vil også kunne bruge den som dip til snacks og grønsagsstænger.


Gulerodspure

Gulerodspure

Lækker og velsmagende gulerodspuré, der kan bruges som et alternativ til sauce, især til en forret/hovedret en varm sommerdag.
4 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Ret: Sauce
Køkken: Fransk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 30 milliliter Olie smagsneutral
  • 1 stk. Laurbærblad
  • 1 fed Hvidløg
  • 2 stængler Frisk timian
  • 1/2 stk. Løg stort, eller brug 1 lille
  • 4 stk. Gulerødder store
  • 500 milliliter Grøntsagsfond kan blot være bouillon og 1/2 liter kogende vand
  • 1 tsk. Xanthan Gum kan udelades
  • 1 tsk. Salt
  • 1/2 tsk. Peber evt. hvid peber

Sådan gør du

  • Varm panden op på middelhøj varme (9 ud af 14 på mit komfur).
  • Hak løget og hvidløget.
  • Tilsæt laurbærblad, hvidløg, timian og løg på panden og sauter det. Dvs. lad det få varme til det falder sammen. Det skal ikke have stegeskorpe.
  • Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver. Kom det på panden.
  • Lad gulerødderne simre med i et par minutter.
  • Tilsæt fonden og lad det simre til gulerødderne og løgene er helt møre. Du skal kunne skære dem over med en ske.
  • Fjern timian og laurbær og hæld det hele over i en blender.
  • Blend det helt fint og tilsæt salt, peber og evt. Xanthan gum (det stabiliserer puréen).
  • Smag til med evt. mere salt og peber og server straks.
  • Velbekomme.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.