ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Gulerodspure

PER ASMUSSEN | 11. juli 2022
Lækker og velsmagende gulerodspuré, der kan bruges som et alternativ til sauce, især til en forret/hovedret en varm sommerdag.
Gulerodspure

Lækker og velsmagende gulerodspuré, der kan bruges som et alternativ til sauce, især til en forret/hovedret en varm sommerdag. Jeg har spist den sammen med en lækker Iberico Presa, men jeg kan sagtens se at den vil være et hit med grillet/stegt fjerkræ eller almindelig gris.

Du vil også kunne bruge den som dip til snacks og grønsagsstænger.


Gulerodspure
Antal: 4 personer

Gulerodspure

Lækker og velsmagende gulerodspuré, der kan bruges som et alternativ til sauce, især til en forret/hovedret en varm sommerdag.
3.17 fra 6 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Sauce
Køkken: Fransk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 30 milliliter Olie smagsneutral
  • 1 stk. Laurbærblad
  • 1 fed Hvidløg
  • 2 stængler Frisk timian
  • 1/2 stk. Løg stort, eller brug 1 lille
  • 4 stk. Gulerødder store
  • 500 milliliter Grøntsagsfond kan blot være bouillon og 1/2 liter kogende vand
  • 1 tsk. Xanthan Gum kan udelades
  • 1 tsk. Salt
  • 1/2 tsk. Peber evt. hvid peber

Sådan gør du

  • Varm panden op på middelhøj varme (9 ud af 14 på mit komfur).
  • Hak løget og hvidløget.
  • Tilsæt laurbærblad, hvidløg, timian og løg på panden og sauter det. Dvs. lad det få varme til det falder sammen. Det skal ikke have stegeskorpe.
  • Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver. Kom det på panden.
  • Lad gulerødderne simre med i et par minutter.
  • Tilsæt fonden og lad det simre til gulerødderne og løgene er helt møre. Du skal kunne skære dem over med en ske.
  • Fjern timian og laurbær og hæld det hele over i en blender.
  • Blend det helt fint og tilsæt salt, peber og evt. Xanthan gum (det stabiliserer puréen).
  • Smag til med evt. mere salt og peber og server straks.
  • Velbekomme.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.