
Opskrift på gulerodspure
Lækker og velsmagende gulerodspuré, der kan bruges som et alternativ til sauce, især til en forret/hovedret en varm sommerdag. Jeg har spist den sammen med en lækker Iberico Presa, men jeg kan sagtens se at den vil være et hit med grillet/stegt fjerkræ eller almindelig gris.
Du vil også kunne bruge den som dip til snacks og grønsagsstænger.

Gulerodspure
Grej
- Stavblender (mulighed 1)
Ingredienser
- 30 milliliter Olie smagsneutral
- 1 stk. Laurbærblad
- 1 fed Hvidløg
- 2 stængler Frisk timian
- 1/2 stk. Løg stort, eller brug 1 lille
- 4 stk. Gulerødder store
- 500 milliliter Grøntsagsfond kan blot være bouillon og 1/2 liter kogende vand
- 1 tsk. Xanthan Gum kan udelades
- 1 tsk. Salt
- 1/2 tsk. Peber evt. hvid peber
Sådan gør du
- Varm panden op på middelhøj varme (9 ud af 14 på mit komfur).
- Hak løget og hvidløget.
- Tilsæt laurbærblad, hvidløg, timian og løg på panden og sauter det. Dvs. lad det få varme til det falder sammen. Det skal ikke have stegeskorpe.
- Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver. Kom det på panden.
- Lad gulerødderne simre med i et par minutter.
- Tilsæt fonden og lad det simre til gulerødderne og løgene er helt møre. Du skal kunne skære dem over med en ske.
- Fjern timian og laurbær og hæld det hele over i en blender.
- Blend det helt fint og tilsæt salt, peber og evt. Xanthan gum (det stabiliserer puréen).
- Smag til med evt. mere salt og peber og server straks.
- Velbekomme.