Gulerodskage

Gulerodskage

1 t, 10 min
1 t, 10 min
10  Portioner
Profile picture for user Thomas Tranegaard Nielsen
Thomas Tranegaard Nielsen
Redaktion
Dejlig og lækker gulerodskage med rørt dej og en lækker flødeostglasur. Den svampede kage spiller godt sammen med den søde og syrlige glasur med flødeost. Den er ret god, hvis jeg selv skal sige det :-)
Om opskriften
Beskrivelse

Dejlig og lækker gulerodskage med rørt dej og en lækker flødeostglasur.

Den svampede kage spiller godt sammen med den søde og syrlige glasur med flødeost.

Den er ret god, hvis jeg selv skal sige det :-)

Gulerodskagen er lidt anderledes end de fleste opskrifter, jeg har prøvet. Den er lavet med smør i stedet for olie. Når smør bliver pisket med sukker, pisker man luft ind i smøren. På den måde får man en mere luftig kage. Jeg synes selv, den har den helt rigtige konsistens.

Hvis kagen skal være helt perfekt, så får fat i ægte kanelstænger (ceylonkanel fra f.eks. herfra) og mal dem selv - det løfter virkelig smagen.

Hvis ikke du har en krydderikværn, så køb en! Det er ikke nogen stor investering. Du kan få en rigtig fin en fra Bosch for 200,- hos f.eks. KitchenOne.dk

Ingredienser
Gulerodskage
300 g Gulerod (Revet)
180 g Smør (Blødt)
120 g Sukker
120 g Brun farin
180 g Hvedemel
5 Æg
2 tsk Bagepulver
  Salt (Fra kværn. 4 drej.)
3 tsk Kanel (Ceylonkanel)
1⁄2 tsk Nelliker
1⁄2 tsk Muskatblomme (Kan udelades)
Flødeostglasur
150 g Smør (Blødt)
200 g Flormelis
1 spsk Vaniljesukker
100 g Flødeost (Philadelphia)
1 Citron (Både skal og saft)
Vejledning

Gulerodskage

1.    Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
2.    Skær smør i tern.
3.    Pisk smør, sukker og brun farin sammen med en elpisker til det er hvidt og luftigt.
4.    Slå æggene ud i en dyb tallerken. Pas på der ikke er skaller i!
5.    Rør æg og gulerødder i smør-/sukkerblandingen.
6.    Bland mel, bagepulver, kanel, nellike og salt i en skål.
7.    Sigt melblandingen i blandingen og rør den sammen til den dej.
8.    Kom dejen i et fad eller en springform med bagepapir i bunden.
9.    Bag kagen i 45-60 min.
10.  Lad kagen køle helt dæk toppen med cream cheese frosting.

 

Flødeostglasur

1.    Pisk smørret og tilsæt flormelis lidt ad gangen til det hele er brugt (brug elpisker eller køkkenmaskine med spaden).
2.    Tilsæt vaniljesukker.
3.    Pisk til det er luftig.
4.    Tilsæt Philadelphia og rør det godt sammen – rør evt. Philadelphiaen blød, så den ikke klumper!
5.    Tilsæt nu citronsaft og revet skal og rør rundt. Jeg tilføjede også grøn pastafarve til min glasur.

Gulerodskage

Om forfatteren
Profile picture for user Thomas Tranegaard Nielsen
Thomas Tranegaard Nielsen
Redaktion
Bio
Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært på GastroFun Premium og en del af redaktionen her på siden, og så er han med i MasterChef 21.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier