Gul Kage Glaze

Gul Kage Glaze

10 min
1 t
300  ml
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Kager med spejlblanke, skinnende overflader ser man overalt på Instagram, Facebook og andre sociale medier. Glaze/Mirror Glaze/Glace er svaret og vi giver dig vores bud på en flot, gul udgave her.
Om opskriften
Beskrivelse

Kager med spejlblanke, skinnende overflader ser man overalt på Instagram, Facebook og andre sociale medier. Glaze/Mirror Glaze/Glace er svaret og vi giver dig vores bud på en flot, gul udgave her.

Ingredienser
4 Husblas
110 g Sukker
1 dl Væske (Saft, juice eller mælk)
125 g Hvid chokolade
2 tsk Frugt farve
Vejledning

Læg husblassen i en skål med koldt vand i 10 minutter.

Kom sukker og væsken op i en gryde og bring lagen i kog, så sukkeret bliver opløst.

Tag gryden af varmen, så snart sukkeret er opløst. Vrid husblassen for vand og kom den vredne husblas op i sukkerlagen og rør husblassen ud i lagen. Er du i tvivl om husblassen er rørt ordenligt ud, kan den passeres igennem en sigte.

Hak den hvide chokolade fint og kom chokoladen op i en høj kande, sammen med frugt farven.

Hæld sukkerlagen over chokoladen og frugt farven. 

Blend chokoladen og sukkerlagen sammen med en stavblender

Hold stavblendere nede i kanden hele tiden, undgå at bevæge stavblendere for meget op og ned, da der da vil komme luftbobler i glazen.

Glaze

Er der kommet lidt bobler i glazen, kan kanden let bakkes mod bordet, så boblerne springer.

Lad glazen afkøle til 34-35 grader eller til den begynder at tykne. Hvis glazen er for varm, vil glazen løbe af kagen, når den hældes over.

Sørg for at kagen er gennemkold inden kagen overhældes.

Er kagen for varm, vil glazen løbe af kagen.

Placer den gennem kolde kage på en bagerist eller på en bøtte der er lidt mindre end kagen, så er kagen nem at overhælde og nem at løfte af bagefter.

Gul Kage Glaze

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier