Mirror Glaze

Guide til glaze kage - Mirror glaze kage

  Portioner
Profile picture for user Redaktion
Redaktion
Redaktion
🍰Vi giver dig her en guide til hvordan du arbejder med mirror glaze🍰 og giver din kage den perfekte finish - så du imponerer dine gæster hver gang✅
Om opskriften
Beskrivelse

Der er ikke noget så smukt, som en spejlblank glaze, der ligger glat over din kage. 

Ikke nok med at glazen giver din kage et flot udtryk, så smager den samtidig dejligt. 

Færdiggør din mousse-kage, og sæt den i fryseren dagen før, du skal påføre din glaze.

Kagen skal være frossen - eller meget kold - når du påfører glazen.

Ingredienser
6 Husblas (blade)
150 g Glukosesirup
150 g Sukker
90 g Vand
100 g Kondenseret mælk
150 g Hvid chokolade (Valrhona eller Callebaut)
  Pastafarve (Vælg den ønskede farve)
Vejledning

Udblød husblassen i koldt vand i ca 20 min. Giv glukose, sukker og vand et lille opkog, indtil sukkeret er opløst. Du kan røre forsigtigt med en spartel.

Tilsæt kondenseret mælk, og tag det af varmen. Tilsæt husblas og rør det forsigtigt i massen for at ikke danne luftbobler.

Hak chokolade og hæld den op i en høj kande og tilsæt den varme væske.

Tilsæt den hvide pastafarver og brug din stavblender skråt ned i kanden meget langsom så du ikke få bobler. Det er vigtigt at holde stavblenderen stille, og ikke tage den op og ned, da dette danner bobler.

Blend nu glazen blank.

Nu er klar til at bruge den farver du vælger, bland igen til du opnå den farver du vil. Bagefter fjernes luftbobler med en spartel og lad den køle ned til 35 grader. Du kan også hælde glazen over en si, så boblerne forsvinder.

 

Tag din kage fra fryseren og stil den om på en bagerist med en bakke under til at samle resten af glaze. Hæld glazen over den frosne kage, gerne 2 gang. Hvis du se nogle bobler kan godt fjerne dem med en nål.

Det er muligt at lave så mange flotte effekter med glaze, bare ved at tilføje forskellige farver ved at hælde i mønstre eller skrabe overfladen af kagen på forskellige måder. Du kan bl.a. lave spindelvæv med hvide farver, og meget andet.

Noter

samt 2 forsøg her:

Her virkede det ikke:
 

Kilde

Opskrift og billede af er af Carmen Gesto fra Bagebutikken Bagetid.dk.

De anbefaler bl.a. nedenstående til opskriften.

F.eks. Hvid chokolade kan være en af disse to: Valrhona eller Callebaut.

F.eks. hvid pastafarve fra Wilton.

Om forfatteren
Profile picture for user Redaktion
Redaktion
Redaktion
Bio
Vores artikler er altid skrevet ud fra vores holdninger og de emner, vi interesserer os for.
Skriv til os på redaktion@gastrofun.dk hvis du har feedback.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier