Grydestegt kylling

Grydestegt kylling

15 min
1 t, 10 min
4  Portioner
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør

Står grydestegt kylling også som et nostalgisk minde for dig?😍 om barndom og masser af velsmag i mormors køkken?👨‍🍳 Her får du opskriften!✅

Om opskriften
Beskrivelse

Står grydestegt kylling også som et nostalgisk minde for dig om barndom og masser af velsmag i mormors køkken? Det gør det for os. 

Det er netop den klassiske ret, vi her har forsøgt at genskabe - og du får opskriften på klassisk grydestegt kylling lige her! 

I denne version får du en udførlig gennemgang af, hvordan du tilbereder en dejlig, saftig kylling i en gryde, og ikke mindst hvordan du tryller en velsmagende kyllingesovs frem. 

Serverer du din grydestegte kylling med sovs, mormorsalat og syltede agurker, så er du sikker på ramme plet på mormorskalaen - ganske enkelt fordi, det er indbegrebet af lækre, klassiske smage.

Velbekomme!

Ingredienser
1 Hel Kylling
  Salt og peber
  Smør (Til stegning)
1 bdt Persille (frisk)
4 dl Hønsefond (eller bouillonvand)
Kyllingesovs
30 g Smør
2 spsk Hvedemel
1 dl Sødmælk
  Saften fra kyllingen
  Salt og peber
  Citronsaft
  Balsamico
Vejledning

Grydestegt kylling

Gør kyllingen ren, dup den tør og krydr med salt og peber - både på indersiden og ydersiden.

Skyl persillen og fordel største delen bundtet inde i kyllingen. Gem en håndfuld til servering. 

Find en stor gryde frem - har du en støbejersgryde, er den at foretrække, fordi kyllingen senere skal i ovnen - og smelt smør heri.

Brun kyllingen af på alle 4 sider, læg den på ryggen og tilsæt hønsefond. Læg låg på. 

Skru ned for varmen - 3 ud af 14 på mit komfur. Lad den simre i 50-60 minutter. Mærk ved låret om kyllingen har fået nok. Kødsaften skal være klar inde ved benet, når man vrider låret fra kroppen.

Tag kyllingen op af gryden, og sæt den i ovnen ved 100 grader, imens du laver sovsen.

 

Sovs

Når du skal lave en opbagt sovs, så starter du med at lave en smørbolle. 

Smelt smør i en gryde. Når smørret er smeltet pisker du melet i. Pisk kraftigt til massen er ensartet. 

Herefter tilfører du sødmælk lidt af gangen imens du pisker i sovsen.

Lad sovsen varme godt igennem - det gælder om at komme af med melsmagen. 

Tilsæt stegeskyen fra kyllingen og smag til med salt, peber, citronsaft og balsamico. 

Justér sovsens farve med lidt kulør, hvis den er for bleg.

Kom lidt fløde i sovsen, kort før du serverer den, hvis du vil have en mere cremet konsistens.

 

Servering

Server med agurkesalat/relish, mormorsalat og kogte kartofler/ris.

Grydestegt kylling

Grydestegt kylling

Grydestegt kylling

Grydestegt kylling

Grydestegt kylling

Grydestegt kylling

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier