Grove pølsehorn

Grove pølsehorn

1 t, 20 min
20 min
6  stk.
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen
Pølsehorn er populære blandt børn, og bager du dem selv af en dej, der indeholder groft mel samt bruger pølser af god kvalitet.
Om opskriften
Beskrivelse

Pølsehorn er populære blandt børn, og bager du dem selv af en dej, der indeholder groft mel samt bruger pølser af god kvalitet, bliver de faktisk til et mellemmåltid af en ganske lødig kvalitet.

Du kan enten bruge særlige pølsehornspølser til formålet eller bruge de små cocktailpølser og dermed få pølsehorn i ministørrelse. Husk at justere bagetiden med cirka 5 minutter, hvis du bruger cocktailpølser. 

Ingredienser
1⁄2 pk Gær (svarer til 25 gram)
2 1⁄2 dl Mælk
25 g Smør
2 tsk Sukker
1 tsk Groft salt
120 g Fuldkornshvedemel
300 g Hvedemel (evt. lidt mere)
  Pølser (Pølsehorns- eller cocktailpølser.)
  Vand (til pensling)
  Sesamfrø (til pynt)
Vejledning

Smørret smeltes i en gryde.

Hæld mælken i smørret og kom væsken i en stor skål eller dejfad.

Smuldr gæren i væsken og tilsæt salt og sukker.

Rør alt sammen med en håndpiskeris, til gæren er opløst.

Tilsæt fuldkornshvedemel og rør godt i dejen.

Kom hvedemel i og rør/ælt dejen sammen, til den er smidig og elastisk. 

Dæk skålen med en badehætte eller et fugtigt viskestykke.

Lad dejen hæve i 60 minutter.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og del den i 6 stykker.

Rul hvert dejstykke ud til en lang pølse.

Sno dejen om de valgte pølser, til de er dækket af dej.

Placer pølsehornene på en bageplade beklædt med bagepapir. 

Lad dem efterhæve i 15 minutter.

Pensl pølsehornene med vand og drys dem med sesamfrø.

Bag dem ved 200 grader i cirka 20 minutter, til de er gyldne og gennembagte.

Lad dem afkøle på en bagerist.

Om forfatteren
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen
Bio
Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier