Grønsagsfrikadeller med linsemel

Grønsagsfrikadeller med linsemel
Sidst ændret:
Onsdag den 20. februar, 2019 - 09:45
Beskrivelse

Lækre, sprøde linsefrikadeller med grøntsager og krydderier - et sikkert hit hos både børn og voksne på middagsbordet.

Vil du gerne skære ned på kødet, men synes det er svært, så prøv at servere disse lækre, grønne deller. De er lækre, sprøde og sunde - og så er de veganske!

Du kan variere opskriften på mange forskellige måder, se i noten!

Sværhedsgrad
Udbytte
16 stk.
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
30 minutter
Ingredienser
1 dl Havregryn
1 dl Linsemel
1 Løg
1⁄2 Rød peberfrugt (Hakket)
1⁄2 dl Sesamfrø
2 dl Vand (koldt)
2 fed Hvidløg
1⁄2 tsk Salt
  Krydderier (peber, paprika, chili og citronsaft)
  Smør (til stegning)
  Olie (til stegning)
Vejledning

Skræl gulerødderne og pil løget.

Riv begge dele på den grove side af råkostjernet.

Kom havregryn, linsemel og sesamfrø i en skål.

Tilsæt vand, revet løg og gulerod, presset hvidløg, salt og krydderier.

Rør farsen godt sammen, evt. med en elpisker. Den skal have konsistens som en tyk grød. 

Opvarm en pande med olie og tilsæt smør, når olien er varm.

Steg frikadellerne på begge sider, til de er gyldne og sprøde.

Server straks.

Grænsagsfrikadeller

Noter

Prøv at udskifte de revne gulerødder med andre grøntsager, fx squash, broccoli, kål, champignon eller rødbede. Sat på spidsen skal der være cirka 3 dl grønsager i opskriften.

Du kan tilsætte andre krydderier, fx karry, spidskommen, koriander eller ingefær. Det er også godt med friske eller tørrede krydderurter, fx oregano, timian eller merian.  

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier