Groft franskbrød

Groft franskbrød

7 t, 30 min
30 min
1  brød
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
✅Mit bud på et lækkert surdejsfranskbrød.

✅Min surdej suppleres op med en smule gær og æltes med fuld kraft på min røremaskine.

✅Meltypen jeg har brugt var fuldkornshvedemel, så det var dejlig groft. Du kan sagtens erstatte noget af fuldkornsmelet med almindelig hvedemel eller rugmel hvis du ønsker det.

Groft franskbrød

Om opskriften
Beskrivelse

Mit bud på et lækkert surdejsfranskbrød.

Min surdej suppleres op med en smule gær og æltes med fuld kraft på min røremaskine.

Meltypen jeg har brugt var fuldkornshvedemel, så det var dejlig groft.

Har du adgang til fuldkornsmel, så kan du erstatte det af f.eks. 400 gram rugmel og 600 almindelig hvedemel.

Groft franskbrød

Ingredienser
5 g Gær
7 dl Vand (37 grader)
2 dl Surdej
1 spsk Groft salt
1 kg Fuldkornshvedemel
1⁄2 dl Olie
Vejledning

Opløs gæren i vandet, tilsæt surdej, olie og salt.

Ælt melet i og lad røremaskinen køre i minimum 15 minutter på max hastighed.

Lad dejen hæve tildækket i 6 timer ved stuetemperatur.

Vend dejen ud på et meldrysset bord og fold dejen ind over midten sig selv 5-6 gange.

Placer dejen i en brødform eller hævekurv og lad dejen hæve i 45 minutter ved stuetemperatur.

Varm ovnen op til 250 grader varmluft med en bageplade i ovnen. 

Brødet bages i midten af ovnen.

 

Bruges der hævekurv, vendes brødet ud på en varm bageplade med bagepapir, der ligge et par dybe snit i brødet, inden brødet sættes i ovnen og bage. Først 10 minutter ved 250 grader varmluft, efterfuldt af 20 minutter ved 230 grader varmluft, når tiden er gået sættes brødet til afkøling på en bagerist.

Bages brødet i brødform, ligges der et par dybe snit i toppen af brødet hvor efter formen placeres på en varm bageplade og bages 10 minutter ved 250 grader, efterfuldt af 20 minutter ved 230 grader.

Brødet vendes ud af formen og sættes til afkøling på en bagerist.

Groft franskbrød

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier