Grønkålssalat med ristede kikærter og søde kartofler

Grønkålssalat med ristede kikærter og søde kartofler

5 min
15 min
  Portioner
Profile picture for user Henriette Kristiansen
Henriette Kristiansen
Denne krydrede og fyldige grønkålssalat er et super godt bud på en lækker og nærende måltidssalat - den er proppet med smag, proteiner og vitaminer og så er den faktisk også vegetarisk.
Om opskriften
Beskrivelse

Denne krydrede og fyldige grønkålssalat er et super godt bud på en lækker og nærende måltidssalat - den er proppet med smag, proteiner og vitaminer og så er den faktisk også vegetarisk.

Den er lavet med sprøde, krydrede kikærter, som klæder kålen utrolig godt og så er der agurker og bagte søde kartoffeler, som bidrager med hhv. friskhed og sødme. På toppen har jeg cremet feta og knasende græskarkerner. En virkelig velsmagende salat, som smager virkelig skønt og mætter godt - vil faktisk sige den er stærkt vanedannende.

Den er serveret med en hurtig tahindressing, der lige sætter prikken over i’et.
 

Ingredienser
75 g Grønkål (hakket, frisk)
  salat (2 håndfulde blandet)
1⁄2 Agurk
Bagte søde kartofler
200 g Sødkartoffel
1 spsk Olivenolie
1 tsk Groft salt
  Peber (lidt)
Krydrede ristede kikærter
2 dl Kikærter (kogte)
1 spsk Olivenolie
1⁄2 tsk Kanel
1⁄2 tsk Spidskommen
1⁄2 spsk Soya
1 tsk Honning
  Salt (lidt)
Topping
1 dl Feta
2 spsk Græskarkerner
Tahin-dressing
1 spsk Citronsaft
2 spsk Tahin
  Salt og peber (lidt)
1⁄2 dl Vand (op til 1 dl)
Vejledning

Put grønkål og salat i en skål. Skær agurken i tern og tilføj til skålen.

Skrub og skær de søde kartofler i tern og put dem i et fad. Vend sammen med olie og krydderier og bag 15 minutter ved 200 grader.

Imens steges kikærter på panden sammen med olivenolie, kanel, spidskommen, soya, honning og salt. Steg 4-5 minutter til de er gyldne.

Vend de bagte søde kartofler og de stegte kikærter i skålen med salat.

Rør tahin sammen med citronsaft og tilføj vand til passende konsistens opnås. Smag til med salt og peber.

Anret din salat på et fad, top med feta og græskarkerner og server med dressing on the side 

Kilde

Følg min Instagram profil her.

Om forfatteren
Profile picture for user Henriette Kristiansen
Henriette Kristiansen
Bio
Instragram madblogger (henriette_ak)
Læs flere af vores opskrifter
Hviletid
5 min
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier