Grøn giftkage

Grøn giftkage

15 min
35 min
1  kage
Profile picture for user MickiCheng
MickiCheng
Amatør
✅WOOOHOOO!!! Barndomsminder!!! 🤩🤩 Nu får I min opskrift på den lækreste og den klassiske GIFTKAGE!! 👏🏼👏🏼 Jeg fik den som barn, og der blev kagen altså pyntet med pålægschokolade! Kan I huske det?! 😄😄 Det var faktisk ret nemt og ret lækkert!! 🥳🥳 Men i denne version gør vi den lidt mere luksus...
Om opskriften
Beskrivelse

WOOOHOOO!!! Barndomsminder!!!

Nu får I min opskrift på den lækreste og den klassiske GIFTKAGE!!

Jeg fik den som barn, og der blev kagen altså pyntet med pålægschokolade! Kan I huske det?!

Det var faktisk ret nemt og ret lækkert!! 

Men i denne version gør vi den lidt mere luksus ved at lave en lækker, mørk chokoladeganache, der kan smøres på.

Kan er bagt i en springform på cirka  23-24 cm.

Ingredienser
Kagen
225 g Smør (blødt)
185 g Sukker
2 tsk Vaniljesukker (eller vaniljepaste)
3 Æg (store)
225 g Hvedemel
1 tsk Bagepulver
1 knsp Salt
70 ml Mælk
4 tsk Frugt farve (grønt - eller 1/2 tsk. grøn pastafarve)
1 1⁄2 tsk Mandelessens (eller aroma)
Chokoladeganache og pynt:
1⁄2 dl Fløde
25 g Smør
150 g Mørk chokolade
  krymmel (eller kandiserede violer)
Vejledning

Kagen

Pisk smør, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt et par minutter.

Tilsæt æg et ad gangen og pisk godt mellem hvert æg.

Bland mel, salt og bagepulver og sigt det i blandingen.

Vend det forsigtigt sammen mens du tilsætter mælk, mandelessens og frugtfarve lidt ad gangen til dejen er ensartet.

Vend kun lige til alt melet er væk.

Kom bagepapir i springform og smør siderne.

Hæld dejen springformen og bag i ca. 35-40 minutter ved 180 grader alm. ovn.

Tag kagen ud og lad den køle helt inden pynt.
 

Chokoladeganache og pynt

Kom alle ingredienser i en skål og varm det i mikroovnen til smør og chokolade er smeltet.

Det skal ikke være kogende varmt - kun lige til alt er smeltet sammen.

Rør det hele sammen til en blank og lækker ganache og lad den stå og svale let, inden den kommes på kagen.

Ganachen skal lige sætte sig let, så den kan smøres på kagen.

Pynt med kandiserede violer eller krymmel.

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Om forfatteren
Profile picture for user MickiCheng
MickiCheng
Amatør
Bio
Micki elsker kage, søde sager og alt godt inden for bagværk. Selvom Micki er god til at svinge kagerullen i køkkenet, nyder han også en god, hjemmelavet bearnaise og tykke, friterede fritter! Og en god, rød bøf!
Læs flere af vores opskrifter
Hviletid
2 t
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier