Grillet kylling på rotisserie

Grillet kylling på rotisserie

15 min
45 min
4  Portioner
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion

Hel kylling grillet på rotisserie. 🍗 Kyllingen er pakket ind i smør og krydderurter under skindet og tilberedt ved indirekte varme. ✅

Om opskriften
Beskrivelse

Her får du opskriften på en hel kylling grillet på rotisserie. 

Kylling kan meget - det kan steges, koges og så kan det grilles. En måde at få så meget ud af kyllingen som overhovedet muligt er ved at tilberede den hel. Når du beholder kyllingen på dens ben i tilberedningen, så holder du samtidig på alt den saft og kraft, kyllingekødet indeholder.

Når du griller en hel kylling på rotisserie, så kommer du i nærheden af den perfekte grillkylling. Kyllingen pakkes i denne opskrift ind i smør og krydderurter under skindet, som tilberedes ved indirekte varme. Rotisseriet gør det muligt at grille kyllingen hele vejen rundt, hvilket giver et sprødt ydre og saftigt indre.

Ingredienser
1200 g Hel Kylling
1 fed Hvidløg
75 g Smør (Blødt)
  Bredbladet persille
  Peber
  Salt
  Frisk timian
1⁄4 Citron
500 g Kartoffel
1⁄4 tsk Sød sennep
2 spsk Mayonnaise (Gerne hjemmerørt)
1 dl Creme Fraiche (Kan erstattes af tykmælk/A38)
  Krydderier (Salt, peber, karry og citronsaft)
4 Majskolber
Vejledning

Grillet kylling

Bland en kryddersmør af smør, persille, salt, peber, timian og revet hvidløg.

Løsn kyllingeskindet med fingrene lige ved halsen, lav en lomme og fordel smørblandingen med fingrene ind under skindet.

Gnid kyllingen ind salt og peber både indvendigt og udvendigt.

Kom en 1/4 citron ind i kyllingen, inden kyllingen sættes på rotisseri og sæt den over på grillen.

Sæt grillen på cirka 175-200 grader i 45-60 minutter ved indirekte varme.

Tag kyllingen af grillen og del den i fire stykker.

Grillet kylling

 

Kartoffelsalat

Kog kartoflerne i vand med salt, til de er møre.

Hæld vandet fra og lad kartoflerne køle af.

Rør tykmælk, mayonnaise og sennep sammen og smag til med salt, peber, karry og citronsaft.

Skær kartoflerne i mindre stykker og vend kartoflerne i dressingen.

Sæt kartoffelsalaten på køl indtil servering og lad dem trække i minimum 15 minutter.

Kold kartoffelsalat

 

Grillet majskolber

30 minutter før kødet er færdig lægges majskolberne på grillen. Behold bladene på dem og vend dem hver 5 minut så de får en god brændt grillskorpe på bladene. 

Efter cirka 25 minutter tages de af grillen og "skrælles" fri fra bladene og fimrehårene. 

Grillet majskolbe

Skær dem i halve og lad dem stå at køle af i et par minutter før servering.

Grillet majskolbe

Server det hele samlet og velbekomme.

Noter

Annonce:

Vores vinsamarbejdspartner BayVine.dk anbefaler følgende:

Kylling flyver godt på god chardonnay drue!

Vi anbefaler Gaucho Chardonnay fra Torrentes i Argentina. Gaucho Club har en flot lysegul farve med et grønligt skær. Druens karakteristiske fersken-og appelsinduft fornemmes tydeligt. Smagen er domineret af Chardonnay-druen; halvtør, crispy og med medium fyldighed og noter af ananas, honning, melon og grapefrugt. Den let saltet og sprøde kylling passer fortræffeligt til den fede Gaucho Club med sin sødme og modne frugter.

Læs mere om vinen og køb den her

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier