Grillet hvidløgsbrød med squash

Grillet hvidløgsbrød med squash

5 min
10 min
6  stk.
Profile picture for user Redaktion
Redaktion
Redaktion
✅Lækre🔥grillede🥖hvidløgsbrød med🥒squash. ✅Dejlig og simpel snack eller tilbehør til en grillaften✅Vi har opskriften fra bogen: "Plantebaseret familiemad – nem vej til et sundt og grønnere madliv", skrevet af Stina Dannerfjord og Isabel Christensen.
Om opskriften
Beskrivelse

Lækre grillede hvidløgsbrød med squash. Dejlig og simpel snack eller tilbehør til en grillaften

Vi har opskriften fra bogen: "Plantebaseret familiemad – nem vej til et sundt og grønnere madliv", skrevet af Stina Dannerfjord og Isabel Christensen. De skriver følgende om opskriften:

"Hjemme hos os elsker vi alle disse små sprøde og smagfulde brød. De er fantastiske som en lille velkomsthapser, når man får gæster, men de er også megalækre som en eftermiddagssnack. Om sommeren kan det klart anbefales at grille både brød og squash over grillen. I øvrigt er det også lækkert med tomater, hvis man har brug for lidt afveksling."

Opskriften kan varieres fra 6-8 stk.

Ingredienser
2 Squash
2 spsk Olivenolie
1⁄2 tsk Salt
1⁄2 tsk Peber
3 Forårsløg
6 skv Brød (ciabatta (op til 8))
1 fed Hvidløg
125 g Ricotta (1/2 bøtte)
  Citronsaft
Vejledning

Skær squash i strimler på langs, pensl med 1 spsk. olivenolie, og krydr med salt og peber.

Grill dem over medium-høj varme ca. 3 minutter på hver side.

Bag alternativt i ovnen, eller steg på en grillpande.

Skær forårsløg i tynde skiver.

Skær ciabattabrødet i skiver, og grill eller rist skiverne ca. 1 minut på hver side, gnid derefter hver afskårne side med 1 stort halveret fed hvidløg, og pensl med olivenolie.

Smør ricotta på ciabattaskiverne, og læg derefter de grillede squash på brødet.

Pynt med forårsløg og lidt citronsaft blandet med olivenolie.

Noter

ENERGI PR. SNACKPORTION (1 STK. BRØD):

139 kcal, 4,6 g protein, 12,2 g kulhydrat, 7,8 g fedt og 1,7 g kostfibre.

Om forfatteren
Profile picture for user Redaktion
Redaktion
Redaktion
Bio
Vores artikler er altid skrevet ud fra vores holdninger og de emner, vi interesserer os for.
Skriv til os på redaktion@gastrofun.dk hvis du har feedback.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier